Pobjedom nad Čazmom varaždinski odbojkaši potvrdili prvoligaški status

Iako je trener odbojkaša Varaždin Volleya Josip Klein isticao dosta poteškoća pred utakmicu koju je nazvao ‘dvobojem sezone’, MOK Čazma bila je ipak nedorasli protivnik na otvorenju proljetne polusezone. Glatkom pobjedom od 3:0, po setovima 25:16, 25:21, 25:21, Varaždinci su dva kola prije kraja osigurali 4. mjesto kojim su izbjegli borbu za opstanak u završnom, trećem dijelu sezone. Drugim riječima, odbojkaši Varaždin Volleya danas su i teoretski potvrdili prvoligaški status i iduće sezone.

Sama utakmica prošla je u potpunosti u znaku varaždinskog sastava, sve što su gosti iz Čazme uspjeli napraviti događalo se više kao plod grešaka domaće momčadi. Koncentracija je ipak održavana na dovoljnoj razini za glatku pobjedu, s čistih 17 poena viška u odnosu na sastav Čazme.

U idućem kolu odbojkaši Varaždin Volleya gostuju kod uvjerljivo najbolje momčadi ove lige Rijeke, a u zadnjem kolu ovog dijela prvenstva ugostit će petoplasirani Split, u utakmici koja osim prestiža neće imati poseban značaj.

Nakon toga krenut će završni dio sezone, u kojem će OK Varaždin Volley igrati ponovno protiv ekipa iz gornjeg doma – Rijeke, Karlovca i Borova.

Poredak nakon 12. Kola: 1. Rijeka 9-1 (28 bodova), 2. Karlovac 8-3 (22), 3. Borovo 7-3 (18), 4. Varaždin Volley 6-4 (18), 5. Split 3-7 (11), 6. Zadar 2-8 (7), 7. Čazma 1-10 (4).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije