Ozljedama načet PPD Zagreb poražen od Veszprema u varaždinskoj Areni

Arena Varaždin je danas, 16. prosinca, bila domaćin utakmice SEHA lige između Zagreba i Veszprema. Nije im ovo prvi susret koji igraju u Varaždinu, jer su jedan odigrali prošle sezone u ožujku na istom mjestu, a tu utakmicu je dobio Veszprem. Ovog puta, Zagreb je nastupio u slabijem sastavu, jer zbog ozljeda su ‘van stroja’ Mandalinić, Stepančić, Šebetić, Šušnja i Šandrk, stoga večerašnji 19:23 poraz od Veszprema nikoga ne čudi.

U uvodnom predstavljanju, najveći pljesak su dobili Sulić i Alilović kod Veszprema, a Kontrec i Ivić u redovima Zagreba, što ne čudi, obzirom da je Kontrec prošle godine branio boje Varaždina, a Ivić je čest i rado viđen gost varaždinske Arene.

Nakon početne nesigurnosti u redovima Zagreba, Pavlović postiže prvi pogodak na utakmici, a nakon njega zabija i Vujić za početno vodstvo Zagrebaša 2:0. Na 2:1 smanjuje Slišković, a u tim trenucima Markovski biva isključen, ali Zlatko Horvat u ‘markirki’ zabija za 3:1 i euforiju u dvorani. Nešto kasnije, pri vodstvu Zagreba 4:2, Nagy zabija iz dva brza napada i izjednačuje rezultat.

Renato Sulić zabija u 10. minuti za prvo vodstvo Veszprema u ovoj utakmici, njegov pogodak poništava Šprem, a Kontrec dobiva isključenje na dvije minute. Nakon toga, igra Zagreba se lagano rasplinula, a pri 8:5 za Veszprem trener Vujović osjeća nemir u svojim redovima i poziva na odmor. Nije prošlo ni pola minute nakon minute predaha, a Sulić je već isključen zbog prekršaja. Zlatko Horvat nije uspio iskorisiti prvi sedmerac, a 18. minuti Ivić dolazi na vrata Zagreba uz veliki pljesak. Prvo poluvrijeme završilo je u korist Veszprema pri rezultatu 16:8, a valja napomenuti kako je Zagreb prvi dio utakmice završio bez čak dvojice igrača zbog isključenja.

Prve minute drugog dijela donijele su grublju igru, a prvi je zbog nje kažnjen Zlatko Horvat u 35. minuti. Filip Ivić u tim trenucima brani pokušaj Veszprema s krila i potvrđuje svoju treću obranu.

U 37. minuti isključen je Slišković, a dosuđeni sedmerac uz malo sreće zabija Dobrivoje Marković. Kontec smanjuje u 39. minuti zaostatak na 11:17 svojim prvim pogotkom na utakmici nakon što se lopta odbila od stative. Markoski dodatno smanjuje i Zagreb se u tim trenucima nalazi na pet golova zaostatka.

Zadnjih 15 minuta prije kraja susreta, Zagreb je stavio u veću brzinu i igrao solidan rukomet, napravio seriju 6:1 i stigao na zaostatak od četiri razlike pri 18:22. Pet minuta prije kraja susreta, na obje strane su isključeni igrači, a Kontrec u tim trenucima zabija svoj drugi pogodak na utakmici i smanjuje na tri pogotka zaostatka.

U posljednje dvije minute susreta, atmosfera u dvorani je živnula, a u tim trenucima je Zagreb igrao bez isključenog Kovačevića i držao se solidno na terenu. Da je bilo malo sreće, Kontrecov pokušaj petnaestak sekundi prije kraja završio bi u mreži umjesto na gredi, ali je ovako Veszprem ostvario pobjedu pri rezultatu 23:19.

– Prije svega, čestitam Veszpremu na pobjedi. Mi smo počeli dobro, ali onda je došao jedan period grešaka i igre bez ideje, što su oni znali kazniti. U drugom dijelu, pokušali smo pokazati da smo ipak ekipa koja igra Ligu prvaka, u nekoj mjeri smo to i uspjeli, ali Veszprem je na kraju zasluženo pobijedio – rekao je nakon utakmice trener PPD Zagreb Veselin Vujović.

Mirko Alilović u redovima Veszprema imao je razloga za slavlje, jer se njegova momčad iz Varaždina vraća s pobjedom.

– Radili smo sve što je trener rekao, prvo poluvrijeme smo igrali dobro, iako nije bilo lako protiv Zagreba, dobra su momčad što dokazuje činjenica da su s minus devet došli na minus tri i čestitam im na dobroj utakmici unatoč svim problemima s ozljedama koje imaju – rekao je okupljenim novinarima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije