Karatašima AIK-a 18 medalja i klupska bronca na međunarodnom turiru u Zagrebu

Karate klub AIK iz Varaždinskih Toplica osvajač je 18 medalja te time i klupske bronce na međunarodnom full kontakt turniru, održanom prošlog tjedna u Zagrebu.

U konkurenciji mađarskih i hrvatskih karatista, borci iz Varaždinskih Toplica osvojili su četiri zlatne – Kristijan Prodanović u lakoj kategoriji Cicibana, Toni Huzjak u teškoj kategoriji limača, Jana Huzjak u lakoj kategoriji mlađih kadetkinja i Marin Šebrek u srednjoj kategoriji limača.

Viceprvaci Hrvatske u svojim kategorijama postali su Monika Balažinec, Karlo Nofta, Marko Horžić, Marta Ivanek i Marko Dvorski, dok su trećeplasirani Lana Šimek, Ana Zorman, Jan Lalić, Marko Dvorski, Lucija Košćak, Hrvoje Muža, Antonio Jakopović, Petra Slatki i Ivan Rissi.

Natjecatelje priprema i vodi sensei Saša Josip Milec, majstor Goju Ryu karatea i nositelj crnog pojasa 4. dan (stupanj) uz pomoć asistentica Sanjane Milošević i Marinele Belavić.

– Ovaj uspjeh kluba rezultat je četrnaest godina ulaganja u razvoj kluba i napredak natjecatelja te stepenica prema još većoj afirmaciji našeg rada na međunarodnoj razini. Marljiv rad se uvijek isplati i stvorila se dobra jezgra mladih karatista koji su obećavajuća budućnost topličkog karatea. Cilj kluba je više nastupati na međunarodnim turnirima što je vrlo skupo, no nadamo se potpori članova, sponzora i institucija. Prvi put ćemo sudjelovati na europskom prvenstvu (Monika Balažinec-kadetkinje) i braniti boje Hrvatske, a nadamo se da ćemo paralelno uspjeti bolje opremiti klub i možda s vremenom otvoriti vlastitu dvoranu. To bi bio najbolji poticaj da od Varaždinskih Toplica napravimo karate brand – istaknuo je Saša Josip Milec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije