MŽNL: Jalžabet slavio u Hrastovskom, Varteks i Plitvica izgubili u gostima…

Derbi kola Međužupanijske lige Čakovec-Varaždin između Zadrugara i Jalžabeta donio je borbenu i neizvjesnu utakmicu sa puno preokreta u kojoj su gosti ostvarili zasluženu pobjedu.

Domaćin je odlično krenuo u utakmicu te poveo u 15. minuti iz kaznenog udarca preko Katalenića dok Struški u 24. minuti povećava rezultat na 2:0. Ipak, Jalžabet se vraća u utakmicu u 43. minuti pogotkom Viteza. U nastavku gosti preko Medveda u 76. minuti poravnavaju rezultat na 2:2, da bi u 85. minuti nakon udarca iz kuta Jerebić glavom postigao pogodak vrijedan pobjede.

Graničar je usred Murskog Središća pobijedio Rudar, kojemu je ovo treći uzastopni poraz. Nađ u 65. minuti dovodi Kotoribčane u vodstvo, da bi Vurušić u 73. minuti poravnao rezultat na 1:1. U poslijednjoj minuti utakmice Andrlon postiže pogodak vrijedan pobjede.

Mladost Komet je visoko pobijedila Varteks rezultatom od 4:1. Nakon igranja rukom već u 4. minuti je za domaćina dosuđen jedanaesterac, kojeg u vodstvo pretvara Balent. Gosti se vraćaju u utakmicu u 25. minuti, kada Kolarić poravnava rezultat na 1:1.Ipak, domaćin pogocima izuzetno raspoloženog Golubića u 40. i 63. minuti povećava rezultat na 3:1, dok D. Vuk u 83. minuti postavlja konačni rezultat utakmice. Iako je teško poražen, Varteks u ovoj utakmici nije razočarao, ali domaćin se bolje snašao po teškom terenu i iskoristio pogreške gostiju. Ovom pobjedom Mladost Komet je zauzela drugu poziciju na prvenstvenoj ljestvici.

Nedelišće je sa visokih 6:0 potopilo Plitvicu iz Gojanca. Četiri pogotka postigao je Kosir dok su po jedan postigli Marčec i Međumurec.

U derbiju začelja, Naprijed je savladao Zelengaj rezultatom od 2:1. Trstenjak u 12. minuti dovodi domaćina u vodstvo, dok samo četiri minute kasnije Martinec povećava rezultat na 2:0. Gosti uspijevaju pogotkom Vugrinca u 45. minuti iz kaznenog udarca smanjiti rezultat na 2:1. U nastavku su pokušavali doći do poravnanja i u nekoliko navrata opasno su zaprijetili, ali rezultat se nije promijenio.

Novi Marof je ostvario minimalnu, ali zasluženu pobjedu u Pušćinama. Strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Mateo Sakač u 25. minuti, a domaćin u 55. minuti preko Bosilja nije uspio realizirati kazneni udarac.

U susjednom derbiju Slobode i Međimurca gosti iz Dunjkovec/Pretetinca ostvarili su pobjedu. Darijan Sraka dovodi Međimurec u vodstvo u 30. minuti, da bi Srnec u 54. minuti poravnao rezultat na 1:1. Pogodak vrijedan pobjede donosi Međimurcu Kregar u 66. minuti.

Centrometal i Polet odigrali su utakmicu bez pobjednika – 2:2. Bačan u 10. minuti dovodi Centrometal u vodstvo da bi Karlovčec u 55. te Barat u 59. minuti preokrenuli rezultat na 1:2. Ipak, u 90. minuti Majsen postiže pogodak za 2:2.

Rezultati 14. kola: Mladost Komet – Varteks 4:1, Rudar – Graničar 1:2, Centrometal – Polet 2:2, Sloboda – Međimurec 1:2, Zadrugar – Jalžabet 2:3, Naprijed – Zelengaj 2:1, Pušćine – Novi Marof 0:1. Parovi 15. kola; subota u 13.30; Polet-Nedelišće nedjelja 13.30; Novi Marof-Mladost Komet, Zelengaj-Pušćine, Plitvica-Naprijed, Graničar-Centrometal, Jalžabet-Rudar, Međimurec-Zadrugar, Varteks-Sloboda/S.

Poredak; Jalžabet 35, Mladost Komet 29, Rudar 28, Nedelišće 27, Međimurec 25, Sloboda/S 21, Graničar, Novi Marof 20, Zadrugar 17, Varteks, Plitvica 16, Pušćine 15, Naprijed, Polet 14, Centrometal 13, Zelengaj 9.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije