Enes Garibović sedmi na svijetu: Pokazao sam da sam u samom svjetskom vrhu

Član Karate kluba Varaždin Enes Garibović nije uspio doći do medalja na Svjetskom prvenstvu u u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u Jakarti. Osvojio je sedmo mjesto, a tim uspjehom je zadovoljan.

Turnir je započeo borbom u prvom kolu protiv finskog predstavnika Pyry Heiskanena i slavio 5:1. Još uvjerljiviji je bio u drugom kolu protiv mađarskog predstavnika Daniela Gyorgya 6:1. U trećem kolu naišao je na Egipćana Ahmeda Mohameda, kasnijeg finalista, koji je pobijedio Enesa 7:2.

Varaždinskom borcu uslijedile borbe repasaža. Prva prepreka bio je domaći natjecatelj Febi Ramadhan Saputra. Enes ga je u izjednačenoj borbi pobijedio 6:5. Sljedeća borba bila je protiv Ibrahima Nantumija iz Saudijske Arabije, a Saudijac je slavio 7:3. To mu je na kraju donijelo sedmo mjesto na svijetu.

-Sedmi sam na svijetu i to lijepo zvuči, al nedostajalo je malo sreće u mečevima kako bi se kući vratio s medaljom oko vrata. S europskim borcima se odlično nosim, ali ono što sam i najavljivao to su nezgodni Arapi, Egipćani, Iranci. To su bili teški mečevi, i bilo je čak dosta diskutabilnih sudačkih odluka, no na kraju mogu biti zadovoljan – rekao je Enes Garibović koji je pokazao da je u samom svjetskom vrhu.

-Jedno veliko iskustvo, i pokazao sam da sam u svjetskom vrhu i to me jako veseli – dodao je Enes.

S Enesom je u Jakarti bio njegov otac i trener Esad Garibović, izbornik juniorske i mlađeseniorske reprezentacije.

Istaknimo da se prvog natjecateljskog dana prvenstva Jelena Pehar okitila zlatom u konkurenciji kadetkinja do 54 kilograma, a najviše medalja osvojili su Egipćani.

-Strašno je to kako su Egipćani pripremljeni, jednostavno superiorniji su od ostalih svjetskih boraca – zaključio je Garibović.

Povratak Enesa i njegova oca očekuje se u srijedu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije