Rukometaši Vidovca bolji u lokalnom derbiju od Čakovca

U lokalnom rukometnom derbiju, u sklopu 2. HRL Sjever, Vidovec je u atraktivnoj utakmici svladao odlični Čakovec te tako zadržao priključak pri samom vrhu lige.

Bio je to još jedan odličan rukometni derbi, a osim vidovečkih ljubitelja rukometa, u vidovečku dvoranu pristigao je i priličan broj navijača Čakovca, tako da je atmosfera bila prava navijačka. Gosti iz Čakovca na tablici su oko sredine, ali imaju odličnu ekipu, spoj iskustva i mladosti, što su i pokazali u Vidovcu, posebice u prvom poluvremenu.

Bivši trener Vidovca, sada Čakovca Saša Kuček mogao je biti zadovoljan s prvim dijelu, jer su njegovi dečki nakon njega bili na samo gol zaostatka. Bilo je to vrlo izjednačeno prvo poluvrijeme, gdje niti jedna momčad nije vodila s više od dva pogotka. Sermek i Belić su bili najefikasniji, no igrali su gosti odlično, posebice u napadu, gdje je obrana Vidovca imala prilično problema.

U nastavku ipak domaćin kreće bolje, odmah na početku golovima Turkovića, Jeftića i Horeneca, rade seriju 5:1 i odlazi na četiri gola prednosti, što je bila prva veća prednost na utakmici. Gosti se nisu predavali, no prednost više nisu uspjeli smanjiti.

U redovima Vidovca ponovno je bio odličan Zoran Jeftić (9), koji uz iskusne Turkovića, Dobovičnika i Melnjaka čini okosnicu ekipe. Odličan je bio i Borna Horenec, sa osam golova, od čega sedam u nastavku igre, a s vanjskih pozicija istaknuo se i mladi Kristijan Štefičar, koji je svih pet golova postigao u drugom dijelu.

Kod Čakovca je najopasniji bio Luka Sermek, s čak 13 golova, a Mario Belić je dodao devet golova.

Vidovec – Čakovec 42:37 (19:18)
Vidovec. Dvorana OŠ Vidovec. Gledatelja: 250.

Vidovec – Matučec, Dobovičnik 5(1), Jeftić 9, Kolarić, Cafuk, M. Melnjak 4, Pajić, Štefičar 5, Varšić, Kokijer, Blaži, Turković 7(1), Horenec 8, D. Melnjak, Hajsok 3, Korpar 1. Trener: Igor Senečić.

Čakovec – Kovačević, Horvatić 1, Škrobar 2, Krajner 2(2), Balog, N. Petek 2, Hutinec 3, Zadravec 2, Barić, M. Petek 1, Marciuš, Sklepić 2, Belić 9, Horvat, Hajdarović, Sermek 13. Trener: Saša Kuček.

Ivančica ipak bez iznenađenja, prvi bod(ovi) za Ludbreg

U ostalim utakmicama 7. kola, rukometaši Ivančice nisu uspjeli na gostovanju iznenaditi vodeću Garešnicu, poraženi su 30:21, a prve bodove, točnije bod, koji im je dosta bježao u nekoliko navrata, upisali su rukometaši Ludbrega.

U idućem kolu Vidovec gostuje na teškom gostovanju u Borovu, a Garešnica će na isto tako teško gostovanje u Slavonski Brod. Ivančica kod kuće dočekuje neugodnu Slatinu, dok će Ludbreg na domaćem terenu u derbiju začelja protiv Požege imati prigodu za bijeg s dna tablice.

Rezultati 7. kola: Vidovec – Čakovec 42:37, Garešnica – Ivančica 30:21, Slatina – Ludbreg 26:26, Požega – Viro-Virovitica 34:29, Nexe 2 – Brod 25:30.

Poredak: Garešnica 13, Vidovec 12, Ivančica 10, Brod 9, Slatina 9, Borovo 8, Čakovec 7, Viro-Virovitica 4, Nexe2 4, Požega 3, Prelog 2, Ludbreg 1.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije