Borbene Zrinskice u lokalnom derbiju bolje od Koke

>> Borbene Zrinskice u lokalnom derbiju bolje od Koke

U 1. rukometnoj ligi za žene Zrinski iz Čakovca je u velikom lokalnom derbiju pobijedio Koku 31:29. Iako su Varaždinke vodile većim dijelom susreta furiozne i borbene Čakovčanke su minus pet okrenule na plus dva za veliku pobjedu.

Bolje su krenule gošće i u 8. minuti je 1:4. Zrinski se vraća na 5:6, no Varaždinke odlaze na 7:10. U 23. minuti bilo je čak 10:15 da bi na poluvremenu bilo 14:17.

U nastavku slična priča, Varaždinke imaju prednost i u 39. minuti je 18:23. Uporne i borbene Čakovčanke ne posustaju, već do kraja susreta pojačavaju tempo i trku u igri. U 47. minuti je 23:23. Gošće imaju još dva puta gol viška pa vodi Zrinski 26:25.

Varaždinske vraćaju prednost kod 26:27. Dva gola Paule Posavec za 28:27. Domjan za 28:28, a tada tri čakovečka gola preko Gavrić, Paule Posavec i Horvat za velikih i nedostižnih 31:28. Gošće u posljednjim sekundama tek smanju za konačnih 31:29.


Velika radost čakovečkih rukometašica i čakovečke publike. Domaće igračice gubile su u dva navrata s pet golova razlike, ali nisu gubile glavu, polako su se vraćale i kad je bilo najbitnije u završnici pokazale su karakter i temperament te su ubilježile treću prvenstvenu pobjedu u ovoj sezoni.

Glavni pokretač igra Zrinskih bile su sestre Posavec s 12 golova Paule i 8 Stele, slijede Gavrić 4, Car i Maljak 3 i za kraj susreta jedan gol dala je i Tena Horvat koja je potvrdila pobjedu. Na vratima je Teja Ivačić zaustavila 6 lopti. Na žalost na početku susreta se ozlijedila Matea Lupić i njoj želimo brzi oporavak. Kod Koke 6 golova Tomić i Domjan, 5 Vrček, po 3 Halili, Poljak, Furjan i Zadravec, vratarka Golubić obranila je 11 lopti.

Zrinski sada ima 6 bodova, preskočio je Koku na tablici i sigurno će lakše igrati u nastavku prvenstva. Zrinski je na tablici na diobi od 6. do 8. pozicije s Umagom i Trešnjevkom gdje će gostovati u 8. kolu. Koka je 11. s 4 boda i u 8. kolu dočekuje Bjelovar koji također ima 4 boda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije