Hrvačima Vindije naslov državnih prvaka po osmi put

U odlučujućem dvoboju Premijer 1. Hrvatske hrvačke lige, varaždinski su hrvači u nedjelju u dvorani u Graberju pobijedili Petrinju 5:3 i osvojili naslov prvaka Hrvatske.

Pojedinačne su pobjede za varaždinski klub izborili Sandro Frankol, Tonimir Sokol, Benjamin Šokman, Božo Starčević i kapetan Ivan Ratković. Nikola Bogović i Marko Koščević su poraženi, a Dejan Šokman je predao meč. Varaždincima je pomogao i poraz Sesvetskog Kraljevca protiv Sesveta dan ranije jer je to značilo da i bod protiv Petrinje Vindiji donosi naslov prvaka.

– Bilo bi šteta da ova generacija nije osvojila titulu uz sve poteškoće koje je imala tijekom sezone. Uspjeli smo riješiti probleme i ovoj je bilo zasluženo, uz čestitke dečkima koji su to sve iznijeli. Držali smo se zajedno i to je važno. Puno motiva nam je dao rezultat iz Sesveta i pomogao da pred našim gledalištem čisto pobijedimo Petrinju i ponovo vratimi pehar u Varaždin. Prije dvije godine bili smo prvaci. Ovo je osma titula ukupno, a moja šesta kao trenera i ponosan sam na sve što smo zajedno napravili – rekao je trener Vindije Pero Panić nakon osvajanja naslova prvaka Hrvatske.

– Ovo je moja tek prva titula ekipnog prvaka Hrvatske. Hrvao sam i prošle godine, ali tada nismo bili uspješni. Na početku sezone krenuli smo dobro. Imali smo problema u klubu, ali smo se sabrali i osvojili naslov. Pokušat ćemo obraniti titulu. Za mene kao mladog hrvača ovo je veliki uspjeh. Dali su mi priliku da s 19 godina hrvam u Prvoj seniorskoj ligi, a sada i kapetansku vrpcu. To je velika čast i velika odgovornost – riječi su mladog kapetana Vindije Ivana Ratkovića.

Pehar prvacima Hrvatske uručio je predsjednik Liga odbora Dubravko Ribarić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije