Košarkaši Petrijanca gostovali u Sarajevu na veteranskom turniru

Već godinama se u Hrvatskoj, ali i susjednim zemljama u regiji odražvaju veteranski turniri u košarci. Oni najpoznatiji su u Zadru, Beogradu, Sarajevu, ali i u nizu drugih gradova, Crikvenica, Split, Budva, Valjevo, Sveti Martin, Rogla.

Natjecanja se odvijaju u nekoliko starosnih skupina (+35, +40, + 45), kako u ženskoj, tako i u muškoj kategoriji. Na tim turnirima može se sresti neke od ex igračkih veličina, Šarlije, Komazeca, Rađe, Kotnika, no i nekih drugih zvijezda, primjerice poput plivača Duje Draganje.Sportski element je pritom važan, ali ne i važniji od onoga što slijedi nakon utakmice – zabava, druženje, upoznavanje ljudi i zemalja. Neki od igrača KK Petrijanec nastupali su već na turnirima za ekipu Adriatic Split, koja je u međuvremenu postala pravi sportski “prijatelj” Petrijanca, te ovog proljeća i gostovala u Petrijancu.Veterani Petrijanca nastpali su već na turniru u Splitu u rujnu 2014 i osvojili turnir, dok su na turniru u Splitu u svibnju ove godine došli do finala i izgubili od veterana Splita.

Ovog vikenda Petrijanec je odlučio krenuti u svoju prvu veteransku avanturu izvan granica Hrvatske: Sarajevo 2015. Na turniru je bilo prijavljeno sedam ekipa u kategoriji +45, te tri ekipe u kategoriji +35, u kojoj su nastupali i Petrijančani. Bile su i četiri ženske ekipe. U kategoriji M+45 turnir je osvojilo Sarajevo, kod žena je najuspješnija bila ekipa Split&Subotica, dok je u kategoriji Petrijanca turnir osvojila ekipa Tuzle.

Zanimljivo, vrlo lagano je to mogla biti i ekipa Petrijanca, koje je u ključnom ogledu imala plus 10 razlike protiv kasnijeg pobjednika, Tuzle, no prokockali su prednost te poraženi iz slobodnih bacanja s jednim košem (48:47) u zadnjim sekundama. Prije toga igrali su protiv ekipa Tivta, netom oo dolasku u Sarajevo, te su poraženi rezultatom 54:40 i na kraju završili kao trećeplasirana ekipa.

No, kako ističu u redovima Petrijanca, proveli su tri prekrasna dana u Sarajevu, domaćini su se pokazali iznimnima, kao i sve ostale ekipe na turniru. Navode da je ovo tek početak njihovog veteranskog puta.KK Petrijanec nastupao je u Sarajevu u sastavu: Maltarski, Svaty, Vrček, Klaneček, Notezberg, Marić, Matijević, Škerbić, Bengeri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije