Hrvatske seniorke treće, juniori četvrti na Prvenstvu Balkana u Rumunjskoj

Atletska reprezentacija Hrvatske pod vodstvom predsjednika HUCIPTA Joze Delaša nastupila je u Busteni u Rumunjskoj na Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju, javlja e-ivanec.

Ekipu je sačinjavalo sedam trkača, koje je odredila ekspertna komisuja HAS-a i HUCIPTA, a sačinjavali su je tri juniora (Ivan Jakop – TK Ivančica Ivanec, Karlo Vuk – SD Stubica, Ivan Dračar – AK Koprivnica), senior Nikola Špoljar iz AK Sljeme te tri seniorke (Višnja Bun – AK Sloboda, Anda Tomaš – AK Svetice, Barbara Belušić – AK Istra).

Trčalo se na stazi od 4800 metara po jednom skijalištu gore s 883 metara nadmorske visine na vrh na 1220 metara nadmorske visine, a po drugoj spustaškoj stazi i opasnoj nizbrdici dolje, i to juniorke jedan krug, juniori i seniorke dva ili 9600 metara, a seniori tri, odnosno 13400 metara.

Nastupali su trkači iz 16 zemalja, a najbolji naš junior bio je Ivan Dračar na 10. mjestu, Ivan Jakop bio je 12., a Karlo Vuk 13., dok su ekipno zauzeli četvrto mjesto.

Najbolja seniorka bila je Višnja Bunić na devetom mjestu, Anda Tomaš bila je 10., a Barbara Belušić 11. i s tim su rezultatom u ekipnom plasmanu zauzele treće mjesto, a senior Nikola Špoljar zauzeo je 10 mjesto.

Ekipno najbolji bili su domaćini Rumunji te Turska.

Kompletna ekipa pozvana je na Svjetsko prvenstvo u Velikoj Britaniji 19. rujna, ali za sada se čini da je to prevelik financijski teret kako za Has i Hucipt, tako i za klubove i predstavnike koji bi nastupali, kako prenosi e-ivanec.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije