Luciji Pokos i Kristini Dudek zlata na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za seniore

Domaćin najveće atletske priredbe u državi opet je bila varaždinska Sloboda. Otvoreno pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za seniore i seniorke Hrvatski atletski savez povjerio je prokušanom timu varaždinskih sportskih djelatnika. U vrhunskoj konkurenciji i u idealnim uvjetima proteklog vikenda, atletičari i atletičarke AK Sloboda Varaždin, ostvarili su vrhunske rezultate.

Najbolje su se plasirale dvije najbolje Varaždinske atletičarke – Lucija Pokos i Kristina Dudek.

Kristina je u izvanrednom finišu pobijedila i osvojila zlato na 400 metara s novim osobnim rekordom od 53.75 sekundi, dok je Lucija pobijedila i osvojila zlatnu medalju na 200 metara s 24.10 sekundi, a na 100 metara je bila srebrna s vremenom od 11.72 sekunde.

Izvrsni su još bili i ostali osvajači medalja iz Varaždina. Mlada Franja Želimorski, koja se upravo vratila sa svjetskog prvenstva u Kolumbiji, osvojila je srebro u bacanju koplja s hicem od 46.53 metara.

Mirko Mičuda okitio se srebrom u bacanju kladiva s hicem od 68.15 metara, a zlato mu je izmaklo za svega 40 centimetara.

Iznenadila je i mlađa juniorka Paula Šimunčić sa broncom u vrlo zahtjevnoj disciplini na 3000 metara sa zaprekama i vremenom od 12 minuta i 98 stotinki, Mateja Jambrović je osvojila četvrto mjesto na 400 metara s osobnim rekordom od 55.62 sekundi, a Višnja Bunić peto mjesto na 800 metara .

Vrlo dobre nastupe imali su i Marija Hižman, Ivan Novko, Petra Špricar, Saša Jambrošić, Goran Strelec, Tin Vlahinja i Marcel Labaš.

Inače, ovo je prvenstvo bilo jedno od posljednjih gdje se mogla ostvariti norma za svjetsko prvenstvo koje se ove godine održava u Pekingu. Tako je prvog dana prvenstva u finalnoj utrci na 100 metara Andrea Ivančević istrčala novi hrvatski rekord u vremenu 11,30 sekundi. To je 14 stotinki sekunde bolje od njezinog rekorda te ispunjena norma za predstojeće svjetsko prvenstvo u Pekingu i Olimpijske igre slijedeće godine.

Pun neizvjesnosti bio je i okršaj tri naša bacača kugle koji ove godine imaju hice iznad 20 metara. Zlato je pripalo Stipi Žuniću koji je već u prvoj seriji bacio pobjednički hitac od 20,38 metara, što je jednako njegovom najboljem rezultatu ove godine. Samo 7 centimetara manje bacio je Marin Premeru, odnosno 20,31 metar osvojivši srebro.

Drugog dana pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniore i seniorke vidjeli smo još jedan hrvatski rekord. U skoku s motkom, Ivan Horvat je preskočio 5,65 metara i za 3 centimetra popravio “svoj” rekord iz 2013. godine. S ovim rezultatom, Ivan je ispunio i normu za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Pekingu.

Odličan dojam natjecanja pokvarila je činjenica da se na jednom državnom prvenstvo nisu održale dvije štafetne utrke u kojima su apsolutni favoriti bile atletičarke Slobode. Naime, zbog navodne administrativne pogreške, varaždinskim štafetama nije bio dozvoljen nastup. Kasnije nakon što su od nastupa odustale i neke druge štafete, utrka se nije mogla održati, jer za proglašenje pobjednika potreban je nastup barem tri štafete.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije