Varaždinska županija domaćin memorijala u orijentaciji

U Gradskoj vijećnici je danas predstavljen 10. memorijal 7. gardijske brigade “Puma” u orijentaciji.

Na području Varaždinske županije od 20. lipnja do 22. lipnja održava se skup natjecanje iz disciplina precizna orijentacija i TempO, a sve u sklopu Europskog kupa u preciznoj orijentaciji.

Dosad je prijavljeno gotovo 120 natjecatelja iz više od 20 zemalja s ukupno tri kontinenta, a ovogodišnja novost je da će i Egipat imati svog predstavnika ove godine, što ga čini prvim predstavnikom jedne od afričkih zemalja.

Prvi dan natjecanja održava se u Varaždinu, na prostoru Starog grada i uske jezgre centra, sljedećeg dana će biti u Lužecu, a završava u Varaždinskim Toplicama.

Valja spomenuti kako će ove godine na natjecanju nastupiti čak tri svjetska prvaka, a od hrvatskih predstavnika na utrci najistaknutiji je Ivo Tišljar, osvajač brončane medalje 2010. i 2011. godine te član ekipe koja je na svjetskom prvenstvu prošle godine Hrvatskoj donijela zlatnu medalju.

Jako smo sretni i ponosni što deseti puta po redu moćemo održati jubilarni deseti memorijal i pozvati sve zainteresirane da se uključe u takmičarski dio ili kao gosti. Nadamo se da će nas i vrijeme poslužiti, a ono što je značajno za ovaj memorijal su velika imena, ukupno petero svjetskih prvaka u poljednjih desetak godina, a iz Hrvatske se očekuje otprilike 70-ak natjecatelja – rekao je Vladimir Tkalec, predsjednik Orijentacijskog kluba Međimurje.

Samo natjecanje se boduje za zajedničku Hrvatsko-slovensko-talijansku ligu, a dolazi i prošlogodišnji osvajač lige Remo Madella iz Italije, što dodatno pokazuje značaj i veličinu ovog sportskog događaja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije