Odlična generacija pionira Varteksa stigla do titule prvaka

Pioniri U-10 sekcije nogometnog kluba Varteks proteklog su tjedna osvojili naslov prvaka 1.HNL pionira u regiji Sjever, a ovog vikenda odlaze u Kurilovec kraj Velike Gorice na jaki međunarodni turnir nazvan ALPAS Cup. Prije njihovog odlaska, pričali smo s voditeljom nogometne škole Varteks-Fotex Denisom Vidačekom.

– Čestitam dečkima na osvajanju titule prvaka, što je pokazatelj kvalitete i rada u školi nogometa i taj uspjeh svakako puno znači djeci koja su jako sretna zbog osvajanja naslova prvaka. Mi iz kluba smo im organizirali proslavu prije seniorske utakmice, gdje su im uručene medalje i pehar – započeo je Denis.

Ovo je prvi put u povijesti Varteksa osnovanog prije četiri godine od strane navijača nekadašnjeg prvoligaša da je jedna njihova sekcija osvojila naslov, a između ostalih, iza sebe su ostavili Slaven Belupo, Varaždin, Međimurje, Bjelovar, Podravinu i Varaždin ŠN.

– Nakon samo četiri godine rada, točnije dvije i pol godine rada s ovom generacijom, uspjeli smo osvojiti naslov i to je veliki iskorak prema naprijed u radu ove škole – rekao je voditelj nogometne škole Vidaček.

Radi se o generaciji 2004. godišnje i mlađi, a kako kaže Denis, mališanima naporan ritam utakmica i treninga u odnosu na školu ne predstavlja nikakav problem.

Oni su još uvijek istinski zaljubljenici u nogomet i puno lakše podnose taj ritam, jer ne shvaćaju nogomet još uvijek na taj način, već kao mjesto druženja, zabave i opuštanja, a školske obaveze im ne pate zbog toga, već neki od njih nastupaju i na sportskim natjecanjima za svoju školu – rekao je.

Kao sportski uzor i autoritet, nametnuo se njihov trener Zoran Kastel, a svakako bitan faktor su roditelji mladih nogometaša.

– Svakako da je Kastel taj koji se svojim znanjem i iskustvom nametnuo kao njihov vođa i nogometna veličina, ali da nema roditelja iza kojih je puno odricanja i što se tiče vremena, ali i novca, sve bi bilo veoma teško za ostvariti te smo im zahvalni na trudu i pouzdanju u klub – istaknuo je.

Pioniri sljedećeg vikenda nastupaju na ALPAS Cupu, a organizatori turnira su ih uvrstili u glavni turnir bez odigravanja kvalifikacija, što je dovoljan pokazatelj kvalitete koju posjeduju. Između ostalih, na turniru nastupaju i pioniri Dinama, Hajduka, Crvene Zvezde i brojni drugi jaki klubovi iz regije.

– Nema rezultatskog imperativa, ne namećemo im ga ni u prvenstvu, pa tako nećemo ni ovog puta, naglasak je na razvijanju igrača kao osoba i sportaša, a rezultati će kroz ispravan rad doći sami od sebe – objasnio je filozofiju Denis Vidaček.

Svoje oduševljenje rezultatima ne krije ni trener Zoran Kastel.

– Imam stvarno talentiranu ekipu koja je nadmašila sva moja očekivanja u iznimno jakom natjecanju i ne smijemo ni zaboraviti da smo mlad klub koji postoji tek nekoliko godina, a zahvalni smo i roditeljima koji su prepoznali našu školu – prokomentirao je svoje viđenje sezone trener pionira Zoran Kastel.

Sljedeće sezone mladu ekipu očekuju promjene, počevši od igranja preko cijelog terena, za razliku od dosad, kad se igralo preko samo polovice igrališta.

– Sljedeće sezone nema rezultatskog imperativa, jer će im to biti prvi susret s igranjem preko cijelog terena, a jedini cilj koji smo postavili za sljedeću sezonu je nastaviti razvijati ih kao igrače i osobe – zaključio je Vidaček.

Škola nogometa Varteks-Fotex od 21. do 22. lipnja i 27. do 28. lipnja organizira nogometni turnir za niže dobne skupine na stadionu Varteksa, gdje će ukupno nastupiti otprilike 1000 djece iz brojnih nogometnih klubova (Slaven Belupo, Međimurje, Varteks, Drava Ptuj i druge poznate škole nogometa u regiji).

Također, iz kluba pozivaju zainteresirane ekipe da se prijave na turnir, ali i sve zaljubljenike u nogomet da dođu na ovaj turnir koji je međunarodnog karaktera.

Video proslave naslova pogledajte ovdje:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije