Varteks na trećem mjestu, Varaždin i Polet sigurni uoči derbija

Ovaj vikend na terenim diljem Varaždinske županije igrane su utakmice 25. kola Prve županijske lige. Ovo kolo bilo je izuzetno efikasno, a na osam utakmica postignuto je čak 39 golova, što je prosjek od gotovo pet po utakmici.

Najveći “posao” ovaj tjedan napravili su igrači Varteksa, koji su s čak 12 komada u mreži iz Jalkovca ispratili Srakare. Najefikasniji među igračima Zorana Kastela bio je Filip Dolenc, s četiri gola, dok su Neven Puclin i Ivan Sokser postigli tri gola. Varteks se pobjedom popeo za jedno mjesto na tablici, prešavši Obreš, koji je neočekivano kiksao na domaćem terenu.

Obreš je poražen od Poleta iz Tuhovca na domaćem terenu rezultatom 2:1, a pogodak odluke postigao je Denis Pokos četiri minute prije kraja susreta. Inače, Polet je rano poveo, golom Dalibora Horvata u 13. minuti, a domaćin uporno pokušavao dostići goste. Uspjelo im je to tek u 66. minuti, kada Alen Bosak poravnava rezultat. No umjesto slavlja domaćina, uslijedio je šok pogodak i gosti stižu do sva tri boda.

Pomalo neočekivano, niti nogometaši Čeva nisu slavili na domaćem terenu protiv Dinama iz Babinca. Dvaput su vodili (1:0 i 2:1) no nisu uspjeli zadržati prednost, jer je Dinamo poravnao omjer za konačnih 2:2. Ovime je Čevo zaostao za dva boda iza Varteksa.

Dva vodeća sastava bila su ovaj tjedan sigurna. ŠN Varaždin je gostovao kod Podravca, a stvari su varaždinski nogometaši riješili već u prvom poluvremenu, s dva pogotka. Rezultat 0:2 nije se mijenjao u nastavku igre.

U cestičkoj Grabi gostovala je ove nedjelje Dubravka, koja se dobro držala u prvom dijelu utakmice. Nakon vodstva domaćina, gosti su poravnali i držali 1:1 do predkraj prvog dijela. Tada stvari u svoje ruke preuzima Marko Vidrač i s dva pogotka totalno mijenja tijek utakmice. Na odmoru je rezultat 3:1, a Vidrač i na početku drugog dijela pogađa mređu Dubravke te svojim trećim golom riješava pitanja svaku dilemu oko pobjednika susreta.

Sljedeće kolo donosi i derbi, jer na stadion Varteksa, u goste ŠN Varaždinu dolazi Polet, u utakmici koja bi mogla i odrediti pobjednika lige.

Rezultati 25. kola: Sloga – Lepoglava 3:0, Podravac – ŠN Varaždin 0:2, Varteks – Sračinec 12:0, Čevo – Dinamo 2:2, Mladost (Š) – Rudar 47 1:2, Obreš – Polet (T) 1:2, Nedeljanec – Bednja 2:2, Polet (C) – Dubravka 6:2.

Poredak: Varaždin ŠN 55, Polet 53, Varteks 47, Čevo 45, Obreš 45, Sloga 41, Bednja 38, Mladost (Š) 35, Dubravka 32, Nedeljanec 31, Rudar 47 31, Dinamo 30, Polet (T) 29, Podravac 25, Lepoglava 14, Sračinec 8.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije