AK Sloboda: Goričanec i Bunić osigurali nastupe za reprezentaciju

Na planinskoj utrci Zagreb – Sljeme (25. Brdska utrka Boroša) održanoj ove nedjelje, sa startom u 11 sati na Trgu Bana Jelačića, sudjelovalo je četvero članova Atletskog kluba Sloboda.

Bila je to ujedno i službena izborna utrka Hrvatskog atletskog saveza za sastav reprezentacije Hrvatske u planinskom trčanju na prvenstvu Balkana koje će se održati u Rumunjskoj (Busteni), 15. kolovoza ove godine.

Iznimno tešku stazu stazu dužine 13,7 kilometara i prosječnog nagiba 10 posto, čiji je cilj bio kod TV tornja na Sljemenu, u muškoj konkurenciji drugo mjesto pripalo je Igoru Goričancu sa rezultatom jedan sat, šest minuta i 19 sekundi, dok je mladi Marcel Labaš s vremenom od jednog sata, devet minuta i 43 sekunde bio peti.

U ženskoj konkurenciji, treće mjesto osvojila je Višnja Bunić s vremenom od jednog sata i 18 minuta, a na četvrto mjesto se plasirala Valentina Belović s vremenom od jednog sata i 21 minute.

Tako su nastup u reprezentaciji osigurali Igor Goričanec i Višnja Bunić, a vrlo vjerojatno i Valentina Belović. Zanimljivo je da rekord ove staze drži Slobodaš Nedjeljko Ravić s vremenom od 59 minuta i osam sekundi, a kod žena Barbara Belušić sa vremenom jednog sata, 12 minuta i 31 sekundu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije