Dabrovi odlični prvo poluvrijeme, na kraju presudilo iskustvo

Rukometaši Varaždina danas su odigrali vrlo dobru utakmicu na domaćem terenu, pred 500-tinjak gledatelja, protiv PPD Zagreba u sklopu Lige za prvaka. Unatoč odličnom prvom poluvremenu, nakon kojeg su mogli i voditi, na kraju su izgubili rezultatom 27:33.

Varaždinski rukometaši su vrlo motivirano krenuli u utakmicu, pa su tako u prvih nekoliko minuta uspjeli povezati tri gola za redom i tako stvoriti prednost, koja im je dozvolila da malo predahnu od furioznog tempa kojim je počela utakmica.

U redovima domaćina nedostajao je Tokić, umjesto kojeg je na desnom krilu od prve minute zaigrao Trefil, a i u redovima Zagrebaje nedostajalo nekoliko igrača, no najjača Vujovićeva “sedmorka”, kao i u Barceloni, je započela susret u varaždinskoj Areni.

Vodili do samog kraja poluvremena

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena imali su prednost od četiri razlike pri rezultatu 15:11, a u tom periodu iskoristili su gotovo sve šanse koje su imali.

Igrači Zagreba su propustili nekoliko izglednih prilika i time dali domaćinu priliku da se rezultatski odvoji. U posljednjih pet minuta prvog dijela utakmice igrači Zagreba su preokrenuli rezultat, pa se na poluvrijeme, na žalost domaćina, otišlo s neriješenim rezultatom – 15:15.

U nastavak utakmice bolje su ušli Zagrepčani i već nakon tri minute imaju dva gola prednosti (16:18). Dabrovi su pokušavali svim silama dostići rezultat, ali iskustvo Zagreba je presudilo i već u narednih par minuta povisili su vodstvo na pet razlike.

Zagreb nije dopustio iznenađenje

Nakon toga je Zagreb malo stao na kočnicu, a igrači Varaždina nisu se predavali, međutim Zagreb više nije dopuštao iznenađenja. Pet minuta prije završetka utakmice povisili su vodstvo na sedam razlike i rezultat 26:31. Valja napomenuti da je u tim trenucima Varaždin imao igrača manje, jer je na dvije minute isključen Vincek.

Do kraja utakmice je ostala samo formalnost. Najveći posao u redovima Zagreba obavili su Stepančić i Pavlović, koji su zabili po šest golova i dobrano namučili obranu Dabrova. Kod domaćin odličan Šipić na crti, i u kontri, te Batinović i Sršen, svi sa pet golova.

Razlog pobjedi gostiju dijelom je bila i činjenica da je trener prvaka snimao Varaždince za ovu utakmicu i gledao prošlu utakmicu.

Ivandija nije bio nezadovoljan

Vujović je nakon utakmice komentirao izglede Varaždinaca protiv izravnih konkurenata za SEHA ligu.

– Ja stvarno mislim da su Našice u blagoj prednosti, jer imaju iza sebe par godina igranja regionalne lige, imaju Eurokup iza sebe, imaju dobru ekipu, a iako je Varaždin dobro odigrao u gostima, otvoren je rezultat za obje ekipe – smatra Veselin Vujović.

S druge strane, ni Silvio Ivandija nije bio do kraja nezadovoljan. Uostalom, nitko niti nije očekivao ništa više od “časnog poraza”.

– Odlično smo otvorili utakmicu, sve je išlo super, onda kada je malo ponestalo koncentracije nedostajao nam je neki raspoloženi igrač sa vanjske pozicije koji bi mirnije priveo kraju prvo poluvrijeme iako smo imali par izgubljenih lopti i par promašenih šuteva. Pred kraj utakmice Zagrebova širina i malo bolja obrana su utjecali na krajnji rezultat – rekao je trener Dabrova.

Već u subotu protiv Umaga

Nema puno odmora za varaždinske rukometaše, već u subotu ih čeka Umag, a utakmica se ponovno igra na domaćem parketu, varaždinske Arene.

– Trebali bi se vratiti dečki koji su pauzirali zbog ozljeda, moramo uzeti bodove i idemo dalje. Prvi dio Lige za prvaka završava s tom utakmicom i nakon toga nas čeka teško gostovanje u Poreču – napominje Ivandija.

Treba spomenuti kako su igrači Dabrova odigrali jednu dobru utakmicu, borili se do samog kraja protiv jačeg protivnika i nisu bez razloga uvjerljivo vodili prvih 25 minuta. Ukoliko nastave s dobrim igrama koje prikazuju u zadnjih nekoliko susreta, protiv Umaga ne bi trebalo biti većih problema.

Varaždin 1930 – PPD Zagreb

Varaždin, Arena Varaždin. Gledatelja: 500. Suci: Gubica (Petrijevci), Milošević (Osijek).

Varaždin 1930– Galić (0+1 obrana), Šipić 5, Jeftić, I. Horvat 2, Kontrec 2, Vincek, I. Sršen 5(3), Vidaček 2, Špikić, Kuduz, Lončar (5+0 obr), Batinović 5, D. Sršen 4, Trefil, Herman, Marčec 3. Trener: Silvio Ivandija.

PPD Zagreb– Mihić 3, Brozović 1, Stepančić 6, Čelica 2, Stevanović (5+0 obrana), Čorić, Šebetić 1, Ivić (1 obr), Raković 2, Z. Horvat 5(3), J. Valčić 3, T. Valčić 1, Mandalinić 2, Obranović 1, Kovačević, Pavlović 6. Trener: Veselin Vujović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije