VARTEKS Derbi za ostanak u 3. HNL završio bez pobjednika (1:1)

Utakmica s velikim ulogom za izabranike Želimira Orehovca nije završila željenom pobjedom. Na Varteksovom stadionu remizirali su protiv Slavonije, izravnog konkurenta u borbi za ostanak u ligi. Utakmica je završila rezultatom 1:1, a za domaće je poentirao Japanac Taku.

Vidjelo se od samog početka utakmice kako su obje ekipe svjesne od kolikog im je značaja ova utakmica. Drhtale su noge na jednoj i drugoj strani, a unatoč oprezu, pogrešaka je u obrani bilo previše. Prvi je zaprijetio Varteks. Kao na utakmici Lokomotive i Hajduka, igrači Varteksa izveli su akciju sličnu onoj iz koje je poentirao Radonjić. No, u ovom slučaju, lopta je otišla daleko od gola – nakon dodavanja iz kornera i propuštanja Nježića kroz noge, Kukec izbija sam u visini jedanaesterca, ali njegov udarac odlazi daleko od vrata.

Zatim je uslijedila rastrgana igra obilježena mnogim prekršajima i zaleđima. Nova ozbiljnija prilika čekala se do 27. minute. Šoštarić je opasno nabacio iz slobodnog udarca, a Drožđek lijevom nogom s tri metra šalje loptu daleko od gola. No,’Bumbari’ nisu dugo žalili za ovom prilikom već su iz minute u minutu bili sve opasniji po protivnička vrata.

Tako u 39. minuti nakon odličnog dodavanja Šoštarića sam pred gostujućeg vratara izbija Goran Spasić, ali razmišlja predugo i prilika odlazi u zaborav. Tri minute kasnije ponovno prekid iz kojeg prijeti Varteks. Slobodan udarac s desne strane Nježić šalje na vrh peterca, Šoštarić vraća glavom za Sušaca koji iz voleja ne uspijeva pogoditi protivnička vrata.

Varteksova inicijativa u prvom poluvremenu nije urodila plodom te se na odmor otišlo s početnih 0:0.

U nastavak utakmice obje su ekipe ušle bez zamjena. Ponovno je svojevrsnu jalovu inicijativu preuzeo Varteks. Prva prilika nastavka bila je ponovno nakon slobodnog udarca. Šoštarić je pucao s dvadesetak metara iskosa, ali spreman je Rezo. Gosti su se nakon toga lagano počeli dizati, a u 62. minuti naplatili su sve promašaje ‘Bumbara’. Odlična lopta stigla je iz gostujućeg veznog reda u noge Šulca koji vanjskom stranom kopačke odlično poentira kraj nemoćnog Posavca.

Bio je to veliki šok za Varteks koji je do tada praktički kontrolirao utakmicu. Pad koncentracije u domaćim redovima mogla je iskoristiti Slavonija samo nekoliko minuta nakon prvog pogotka. Včelik je iskoristio veliku grešku Drožđeka, sjurio se sam prema Posavcu i u stopostotnu priliku bacio Smojvira, no u zadnji trenutak na prazni gol uklizuje Novoselec i tako spašava Varteks od sigurnog poraza.

Uspjeli su se Varteksovci trgnuti i ponovno vratiti glave na teren. Igrala se 60. minuta utakmice Šoštarić je opasno zaprijetio iz slobodnjaka, ali gostujuća obrana izbila je loptu nedaleko gola. Taku je pokupio loptu te odapeo s dvadesetak metara iskosa, a katastrofalna reakcija Reze dovela je do poravnanja rezultata. Mogao je Varteks do potpunog preokreta u 80. minuti.

Nježić je odličnom dubinskom loptom uposlio Šoštarića koji kreće sam prema protivničkom golu, ali na 17 metara ga sustiže Sokić i rušenjem zaslužuje crveni karton. Nakon crvenog kartona krenula je potpuna ofenziva na gol gostiju. U posljednjim trenutcima susreta ponovno je odlično ubacio Šoštarić iz prekida, Broz je spustio loptu za Kuhara koji u stopostotnoj prilici gađa direktno u Rezu. Nakon obrane gostujućeg vratara uslijedio je posljednji sučev zvižduk.

NK Varteks – NK Slavonija 1:1 (0:0)
0:1,1:1 Taku 60′
Gledatelja: 600
Suci: Burilo (Osijek) – Jurić (Osijek), Totić (Đakovo)

NK Varteks (4-3-3)
Posavec – Drožđek, Novoselec, Sušac, Radić (c) – Kukec, Nježić (89. Broz), Šiprak – Taku (72. Kuhar), Šoštarić, Spasić (60. Modrić)

NK Slavonija (4-3-1-2)
Rezo – Sokić, Podobnik, Nikolaš, Božić – Šulc, Majstorović (c), Marčetić (70. Plešić) – Karačić (70. Grbeš) – Smojvir, Včelik

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije