FANTASTIČNO! Tamara Artić najbolja juniorka u Hrvatskoj u ritmičkoj gimnastici!

Protekle subote u dvorani XV gimnazije u Zagrebu održano je 27. višebojsko prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici. Ovo je natjecanje rezervirano za najbolje hrvatske ritmičarke A programa koje vježbaju po 4 vježbe.

Kvalitativno, ovo je bilo jedno od ponajboljih prvenstava do sada u hrvatskoj povijesti. U svim kategorijama vodila se prilično izjednačena borba za medalje, osim u juniorskoj kategoriji gdje je Tamara Artić nastupila znatno bolje nego na prethodnim natjecanjima ove godine i po drugi puta u junirskoj kategoriji osvojila 1. mjesto i naslov prvakinje Hrvatske.

Unatoč nekoliko grešaka, Tamara je pobijedila svoju kolegicu iz reprezentacije Lanu Samobol članicu GK Aura iz Zagreba. Sambol je nastupila gotovo bez grešaka na 4 rekvizita, no zahvaljujući znatno boljem programu sa više težina i svojoj izražajnosti i točnosti pri izvođenju Tamara je osvojila zlatnu medalju.

Ove dvije djevojke će zastupati Hrvatsku za mjesec dana na Europskom prvenstvu, a prije toga na još dva međunarodna FIG turnira, u renomiranom Corbelu, u Francuskoj već idući vikend te u Luxemburgu 20./21. svibnja te veseli uspon njihove forme i konstantni rezultatski napredak.

U kategoriji kadetkinja Vindiju su zastupale Elena Košćak i Lara Domislović. U ovoj kategoriji natjecalo je 14 djevojaka, a čak njih 7 ravnopravno se borilo za medalje. Na kraju Elena Košćak je natjecanje završila na 5., a Lara Domislović na 6. mjestu. Najbolja je bila Bianca Gajšak iz GK Maksimir.

Prvakinja Hrvatske u seniorskoj kategoriji ponovo je Petra Ribarić iz KRG Zagreb, a u kategoriji mlađih kadetkinja najbolja je bila Arijana Hubert iz GK Maksimir.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije