U Gradskoj vijećnici održan prijem za ekipu varaždinskog Starra

Danas, 24. travnja, u varaždinskoj Gradskoj vijećnici priređen je prijem za članove stolnoteniskog kluba STK Starr, koji su osvojili titule državnih prvaka Hrvatske HEP Superlige.

Konačan rezultat bio je 2:1, nakon odigrane majstorice, poslije koje je drugi puta u tri dana pao Dubrovnik.

Zamjenik gradonačelnik Zlatan Avar u Gradskoj vijećnici dočekao je delegaciju STK Starra koju su činili Tan Ruiwu, Zeng Jia, Nikola Horvat i Ronald Ređep.

– Imali smo niz nespretnih okolnosti koje su nas pokolebale uoči prvog meča, to je bila Tanova bolest. U Dubrovniku je drugi meč igrao pod temperaturom. On je to već nekoliko puta napravio, doslovce je sa infuzije došao u dvoranu da bi Hrvatska mogla osvojiti medalju. Prije meča je rekao ako se slučajno desi da ne bude mogao igrati, da ne govorim ostatku ekipe i stvarno je pokazao veliko srce, taj naslov ima puno toga utkano u njegovom nastupu. Tan želi prenijeti to svoje znanje na mlade. To ga je motiviralo jer nije došao iz financijskih razloga nego jedino da pomogne meni. Zajedno smo 2008. godine bili u Pekingu na Olimpijadi i veže nas prijateljstvo – rekao je Ređep.

STK Starr ima spoj kvalitenih domaćih igrača, ali nema dvoranu, niti svoj prostor.

– Imamo puno igrača i ekipe koje bi došle u Varaždin na pripreme, ali imamo jedan veliki problem, a to je da nemamo dvoranu, nemamo svoj prostor niti za školu niti za ekipu. Gosti smo u vlastitom gradu. Nadam se da će Grad nakon ovog rezultata konačno sjesti i da ćemo dobiti taj prostor da možemo organizirati kampove i treninge. Ponavljam, sve ekipe koje dolaze, svi sami plaćaju svoje troškove, sav novac odlazi varaždinskim hotelima i restoranima i mislim da je to jedna dobra stvar – naglasio je Ređep.

Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar rekao je za kraj kako je Zajednica sportskih udruga određenim novčanim sredstvima potpomogla cijelu ovu priču.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije