VARTEKS Pogotkom Šoštarića do remija protiv vodeće momčadi prvenstva!

U utakmici odgođenog 19. kola 3. HNL ‘Bumbari’ su na Slobodi izvukli veliki remi s vodećom momčadi prvenstva, Osijekom II, te tako ubrali prve bodove u proljetnom dijelu sezone. Konačan rezultat bio je 1:1 (0:1), a bod je Varteksu donio Tihomir Šoštarić iz slobodnog udarca.

Pokazali su ‘Bumbari’ u današnjoj utakmici kako posjed i velika inicijativa neki put i ne donose sva tri boda. Prvo je poluvrijeme prošlo u znaku gostiju. Osječani su napadali, a Varteksovci odolijevali napadima dobar dio prvog poluvremena. No, u 31. minuti jedna dijagonala s ruba šesnaesterca odlazi prema osam metara od domaćeg gola gdje ju zahvaća Šimičić, a lopta se nes(p)retno odbija iz loše zahvaćenog šuta i vara Posavca koji se našao na krivoj nozi. S tim se rezultatom otišlo na odmor.

U drugo su poluvrijeme Varteksovci ušli čvršće te su čekali svoje prilike iz kontre i polukontre. Spasila je domaće i vratnica u jednom navratu, a osječki su promašaju došli na naplatu u 59. minuti. Posljednji igrač Osječana ruši Kuhara na 17 metara od gola, a sudac mu pokazuje ‘samo’ žuti karton. Ipak, taj sudački previd naplatio je Šoštarić koji krasno poentira za poravnanje rezultata. Napadali su tada Osječani, ali bezuspješno, jer su im ‘Bumbari’ na domaćem terenu uspjeli uzeti bar bod.

Tako su izabranici Želimira Orehovca odnijeli bodove u nastavku sezone i dobili vjetar u leđa za nadolazeće i veoma bitno 21. kolo. U goste im dolazi Croatia iz Đakova, a utakmica će se igrati u nedjelju, 15. travnja, s početkom u 16 sati i 30 minuta na terenu varaždinske Slobode.

Pobjedom u toj utakmici Bumbari se mogu bodovno izjednačiti s Croatijom koja se nalazi na pretposljednjem mjestu 3. HNL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije