2. HNL Kovačević: ‘Bit će teško, ali vjerujem da ćemo biti pametniji i bolji’

Završnica 2. HNL za nogometaše Varaždina krenula je u dobrom smjeru. U trećem krugu natjecanja na domaćem su terenu ove subote s 2:0 nadvisili Kustošiju i tako nastavili tešku borbu za plasman u elitni rang hrvatskog nogometa.

Ivan Nevistić u prvom je poluvremenu u par navrata izvrsno reagirao i spriječio vodstvo gostiju, a samim time usmjerio i daljnji tok utakmice.

– Utakmica je bila čak i teža od očekivanog. Znali smo da smo kvalitetniji od Kustošije, ali teren je bio dosta težak i trebalo nam je neko vrijeme da uhvatimo ritam. Kustošija nije iskoristila svoje šanse i na kraju smo zasluženo pobijedili. Pokušali su nas ugroziti iz kontre, ali pokazali smo da smo bolja ekipa – rekao je vratar Ivan Nevistić, jedan od zaslužnijih za pobjedu protiv Kustošije.

Nakon Kustošije na redu je zahtjevno gostovanje u Istru. Pogled na tablicu mogao bi prevariti mnoge koji će pomisliti kako će za Varaždin odlazak u Istru biti lagan.

Novigrad je u posljednjem kolu slavio na Poljudu protiv druge momčadi Hajduka s minimalnih 0:1, a valja spomenuti kako su u dosadašnjem dijelu prvenstva Varaždin i Novigrad upisali dva međusobna remija – u Varaždinu bez pogodaka i u Novigradu 1:1 (Senić).

– Sve ekipe koje se bore za opstanak nemaju što izgubiti. Novigrad ima dosta dobrih pojedinaca – iskusni Pamić, naprijed Blagojević, pa Edi Baša koji ne znam kako je tamo završio. Prema naprijed su vrlo snažni. Također, njihov teren je specifičnih, manjih dimenzija i oni kod kuće nemaju što izgubiti. Bit će teško, ali vjerujem da ćemo biti pametniji i bolji te naposljetku doći do bodova- zaključio je strateg Varaždina, Mario Kovačević.

Kovačić ne može računati na Jevtoskog koji je s Makedonijom, zatim na Brlečića i Mezgu koji nisu dovoljno spremni, kao i Erić i Sambolec koji vuku probleme već neko vrijeme. Utakmica protiv Novigrada na rasporedu je u srijedu, 28. ožujka, s početkom u 16 sati i 30 minuta na stadionu Laco.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije