POJAČANJE Taku Hishida iz Japana novo je ime među Bumbarima

NK Varteks ovih je dana predstavio još jedno inozemno pojačanje u svojim redovima – u klub je stigao 24-godišnji napadač Taku Hishida, rodom iz Japana.

Rođen je u Saitami, a do sad je branio boje Serengepress FC-a, koji se natječe u mongolskoj prvoj ligi te FV Preussen Eberswaldea, koji igra u 6. njemačkoj ligi.

Prilikom potpisivanja ugovora, kratko se osvrnuo na svoja očekivanja, a usput nam i otkrio kako je uopće počeo igrati nogomet i što ga je privuklo igranju u 3. HNL Istok.

– Nogomet sam počeo igrati sa šest godina, potaknut starijim bratom, a u Hrvatsku sam došao nakon što mi je prijatelj otkrio da Varteks traži nove igrače. Činilo mi se kao odlična prilika, a i želio sam se okušati u hrvatskoj ligi – rekao nam je Taku.

U Varaždin je stigao taman na vrijeme da vidi snijeg, a s nama je podijelio i svoje prve dojmove o gradu i momčadi.

– Varaždin je miran grad, to mi se sviđa, volim mirne gradove. Kad sam stigao u klub, bio sam poprilično nervozan, ali prijateljski nastrojena i dobronamjerna ekipa mi je pomogla u prilagodbi. Trener je dobar prema nama, a i vidi se njegova strast prema nogometu. Rekao mi je da ga mogu pitati što god poželim – otkrio nam je Taku Hishida.

Iako je tek prije koji dan potpisao za Varteks, svoj prvi nastup za Bumbare upisao je za vrijeme probe u prijateljskoj utakmici protiv Nedelišća, gdje je postigao dva zgoditka.

– Bio sam presretan nakon utakmice, no to je i promijenilo stvari, jer sad moram nastaviti zabijati i činiti razliku u službenim utakmicama. Uvijek želim postići pogodak, no najvažnija je pobjeda momčadi, za koju ću naporno raditi i dati sve od sebe da pomognem Varteksu – zaključio je Taku prilikom potpisivanja ugovora.

Svoju prvu priliku za postizanje pogotka u službenoj utakmici imat će 11. ožujka, kada Varteks dočekuje HNK Vukovar 1991 u odgođenoj utakmici 16. kola 3. HNL Istok, koja se igra na stadionu Varteksa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije