FOTO Makedonci vodili pet razlike pa izgubili od Čeha u triler završnici!

U fantastičnoj triler završnici, češki vratara Tomas Mrkva obranio je sedmerac Manaskovu i nakon velikog preokreta donio Češkoj pobjedu.

I za Makedonce i Čehe ovo je utakmica bila od velikog značaja. Poraženi u utakmici više nije imao niti teoretskih šansi za prolaz, uoči posljednjeg dana.

Makedonci su imali ‘domaćinsku’ atmosferu radi njihovih brojnih (i bučnih) navijača, ali psihološki su bili u knock-downu, nakon teškog poraza od Španjolske, ali i ozljede kapetana Kirila Lazarova.

Sve to nije se osjetilo na početku utakmicu protiv Češke, jednog od najvećih iznenađenja turnira, koja je u ‘šahu’ držala i europske prvake Nijemce, ali na kraju ipak bila poražena. Makedonija ja povela 4:1, a u 12. minuti u igru ulazi i Kiril Lazarov, šepajući, no izvodi i pogađa za četiri gola prednosti – 6:2.

Prednost od četiri gola su održavali do predkraj prvog dijela, kada Česi ipak uspijevaju smanjiti te se na odmor ide s dva goal prednosti. Čehe je u igru držao uglavnom Pavel Horak, koji je u prvom dijelu postigao četiri gola.

U nastavak bolje kreću ponovno Makedonci, a uz podršku s tribina, stižu u 39. minuti i do pet golova prednosti, kadao odlični Filip Talevski svojim petim golom podiže na 17:12. Česti se uspjevaju ipak približiti Makedoncima, stigavši na samo dva razlike u 49. minuti.

Mrkva brani nekoliko lopti, Česi se polako primiču, a šest minuta prije kraja, Hrstka iz sedmerca pogađa za izjednačenje i stišava brojne makedonske navijače. Nevjerojatan gol postiže Manaskov za vodstvo 23:22, nakon obrane Mrkve i odbijanca u padu, ali Kasparek na drugoj strani odmah izjednačava ‘bombom’ izvana.

Odlični Mrkva potom brani penal Lazarovu, a Česi po prvi puta na utakmici prelaze u vodstvo u 57. minuti – 23:24, sve s čovjekom manje na terenu. Mirkulovski poravnava rezultat dvije minute prije kraja. Pravi triler na kraju! Mladi Kasparek preuzima odgovornost i dovodi Čehe u vodstvo.

Posljednji napada na utakmici Makedonci ne koriste, a petnaestak sekundi prije kraja Česi imaju loptu i zovu time-out. Posljedni napad Slachta pogađa stativu, Makedonci su jurnuli u napad i Manaskov je izborio penal u posljednjoj sekundi.

Na kraju na liniju sedmerca staje Manaskov, a Tomas Mrkva brani sedmerac i postaje junak utakmice. Česi su tako stigli do nove vrijedne pobjede – 25:24.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije