FOTOGALERIJA Pred nekoliko tisuća svojih navijača, Slovenci poraženi od Danaca

Unatoč sjajnoj podršci od nekoliko tisuća navijača, Slovenija nije uspjela pobijediti Dansku koja se očito u potpunosti oporavila od šokantnog poraza protiv Češke.

Bilo je to sjajno prvo poluvrijeme u kojem smo vidjeli odličan rukomet. Slovence je bodrilo nekoliko tisuća navijača kojima nije bilo problem potegnuti do Varaždina. No svoju skupinu vjernih navijača, uvijek, neovisno gdje igraju, ima i Danska.

Bilo je to vrlo izjednačeno prvo poluvrijeme, gdje je u zadnjem dijelu ipak na odmor malo prednost (dva gola) imala Danska. Lasse Svan je igrao sjajno, sa sedam golova u prvom poluvremenu bio je prvo ime utakmice. Mikkel Hansen je u prvom dijelu postigao tek jedan pogodak, a prvi vratar turnira Jannick Green ostao je ‘tek’ na 24 posto obrana. Zato je na gol u nastavku stao Niklas Landin.

U nastavku Danci nakon pet minuta odlaze na tri gola prednosti, ali Slovenci ponovno smanjuju. Matevž Skok imao je odličnu večer, a u napadu je najviše toga išlo oko Mihe Zarebeca. Malo je ‘zaiskrilo’ u 38. kada Mackovšek i Cingesar bivaju isključeni.

S dva igrača više na parketu, Danska ja igrala vrlo kratko, Slovenci nastavljaju u svojem prepoznatljivom, borbenom ritmu, uz stalno bodrenje tribina – ‘Kdo ne skače, ni Slovenc’. Ipak, Danska je u maloj prednosti cijelo vrijeme. Lase Svan nemilice je punio protivničku mrežu.

Devet minuta prije kraja Danska ima prednost od jednog gola, a atmosfer na tribinama bila je na vrhuncu. Ipak, Danci serijom 3:0 odlaze na nedostižna četiri gola prednosti, šest minuta prije kraja.

Prvo ime susreta bilo je desno krilo Danske Lasse Svan s 11 golova, Mortensen je postigao šest golova, Lauge četiri. Kod Slovenaca Zarabec sa šest i Janc sa pet golova, a vrlo solidan bio je i Skok na golu.

Danci će u nedjelju imati priliku protiv Nijemaca, vjerojatno i osigurati prolaz dalje, dok će Slovenci svoju šansu, ma kakva ona bila, tražiti u utorak, u utakmici protiv Španjolske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije