Rukometni turnir za dječake ‘Krešimir Petanjek’ okupio više od 600 rukometaša

U varaždinskoj Areni održava se 7. Memorijalni rukometni turnir za dječake ‘Krešimir Petanjek’ u znak sjećanja na jednog od najvećih rukometnih zanesenjaka u gradu Varaždinu, ali i šire.

Turnir se igra u dvije kategorije dječaka rođenih 2004. i mlađih te dječaka rođenih 2006. i mlađih. Na turniru u svakoj kategoriji nastupa po 16 ekipa s više od 600 rukometaša.

Organizator turnira je Udruga rukometnih veterana Varaždin, uz pokroviteljstvo Grada Varaždina i supokroviteljstvo Varaždinske županije. U dva dana natjecanja odigrati će se ukupno 64 utakmice, a danas je mlade rukometaše pozdravio i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.

– Drago mi je da mogu u ime Županije pozdraviti mlade nade rukometa, buduće reprezentativce koji su već u svojim najranijim godinama spoznali snagu i važnost sporta. Koristim priliku da ovdje u kolijevci rukometa na ovim prostorima, u našem Varaždinu posebno pozdravim mlade rukometaše koji su došli iz Slovenije, Austrije i Bosne i hercegovine. Čuvajući uspomenu na pokojnog Krešimira Petanjeka, velikog rukometnog znalca i entuzijasta Udruga rukometnih veterana Varaždin promiče rukomet i ja ima na tome čestitam – rekao je zamjenik župana Paljak te naglasio kako je lijepo vidjeti ovoliku mladost na jednome mjestu.

Pozdravne riječi uputio je i predsjednik Organizacijskog odbora Boris Santo.

Krešimir Petanjek rođen je 22. siječnja 1932. godine u Čakovcu. Igrao je u RK ‘Slobodi’ od 1948. do 1955. godine zatim u RK ‘Tekstilcu’ gdje je bio i prvi trener te jedan od osnivača od 1955. do 1959. godine te u RK ‘Varteksu’ od 1960. do 1962. godine.

Godine 1953. u Mariboru je položio ispit za rukometnog trenera i 1955. u Varaždinu za rukometnog suca.

Trenirao je ekipe RK Slobodu, RK Tekstilac, RK Varteks i ŽRK Koku. Sudio je utakmice prvih saveznih rukometnih liga više od 15 godina.

Kod svih velikih rukometnih športskih priredbi u Varaždinu (SVEP 1973., Balkanijada 1979. organizacije Trofeja Jugoslavije te četverobo-ja zemalja i drugih), obavljao je funkcije predsjednika, dopredsjednika ili tajnika.

Jedan je od osnivača ‘YASSA’ Turnira rukometnih prvakinja.

U dvije ankete Rukometnog saveza Hrvatske (1978. i 1979.) izabran je za najangažiranjijeg rukometnog radnika u Hrvatskoj.

Posebno je zaslužan za razvoj rukometnog i masovnog športa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije