REPKA Maestralna partija Dalićevih izabranika

U prvom susretu dodatnih kvalifikacija za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, reprezentacija Hrvatske pod dirigentskom je palicom Zlatka Dalića upisala veliku pobjedu protiv Grčke. ‘Vatreni’ su slavili rezultatom 4:1.

Pokazali su hrvatski reprezentativci kako je pod vodstvom Zlatka Dalića njihova igra poprimila glavu i rep te su preuzeli inicijativu od samog početka utakmice. To se isplatilo već u 13. minuti kada s bijele točke poentira Luka Modrić, nakon velike greške gostujućeg vratara Karnezisa koji u vlastitom šesnaestercu ruši Kalinića. Drugi je pogodak stigao već nakon šest minuta kada Strinić pronalazi Kalinića u petercu, a on petom efektno poentira za 2:0.

U 30. minuti nakon trenutka nepažnje u hrvatskoj obrani, Sokratis nakon kornera glavom šalje loptu iza Subašićevih leđa te nakratko vraća Grčku u utakmicu. Ipak, Hrvatska je ponovno preuzela konce igre te je u 33. minuti nakon odličnog centaršuta Šime Vrsaljka loptu u gol glavom ‘zakucao’ Ivan Perišić. Na odmor se otišlo s rezultatom 3:1.

U nastavku utakmice Dalić je primirio igru te su njegovi igrači čekali priliku u brzoj tranziciji kao i greškama gostiju. Takvu su grešku i dočekali kada Stafylidis ne primjećuje Vrsaljka iza leđa te prsima pokušava spustiti loptu za Karnezisa, ali Šime presijeca loptu i svojom drugom asistencijom upošljava Kramarića koji nema težak posao te povećava Hrvatsko vodstvo na 4:1. Taj je rezultat ostao na semaforu do posljednjeg sučevog zvižduka.

Hrvatski reprezentativci su nakon dugo vremena pokazali mirnoću u igri, a izbornik Dalić prekršio je ‘tradiciju’ i napravio sve tri izmjene, ali i proživio utakmicu s igračima.

– Sjajna utakmica, hvala igračima i navijačima na ovoj prekrasnoj utakmici. Naši igrači zaslužuju atmosferu kakva je bila danas, ali nema euforije, neću se dati ‘navući na tanak led’ te ću reći kako je ovo samo prvo poluvrijeme, ne smijemo se opustiti i idemo u Grčku kao da je ovdje bilo 0:0 – bio je jasan poslije utakmice izbornik Dalić.

Uzvrat u Grčkoj igra se u nedjelju, u Pireju, s početkom u 20.45 sati na stadionu Georgiosa Karaiskakisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije