ODLUČENO JE! Varaždinac Zlatko Dalić novi je izbornik Vatrenih

Nakon što je u petak nogometna reprezentacija Hrvatske remizirala s Finskom, šanse za odlazak na Svjetsko prvenstvo sve su manje. Upravo je zato Ante Čačić smijenjen s izborničke klupe, a na njegovo mjesto dolazi Varaždinac Zlatko Dalić, što je potvrđeno na današnjoj konferenciji za medije u Zagrebu.

Dalić je bivši igrač livanjskog Troglava, mostarstkog Veleža, splitskog Hajduka, kratko je bio i u Cibaliji, no najveći dio karijere proveo je u Varteksu, u koji je stigao 1992. godine. Ovdje je i započeo trenersku karijeru, bio je i sportski direktor kluba, a i danas je angažiran i pomaže NK Varaždinu.

Iz Varteksa je kao trener otišao u Rijeku, potom je bio u Albaniji te u Slaven Belupu. Od 2010. godine je na Arapskom poluotoku, gdje je trenirao Al Faisaly, Al Hilal i Al Ain, s kojim je prošle godine stigao i do finala Azijske lige prvaka.

Pred novim izbornikom nije nimalo lak zadatak, budući da Hrvatskoj prijeti ispadanje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Prvi test bit će već u ponedjeljak protiv Ukrajine, u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije