IVANEC U spomen na Romana Ribića i Željka Putar Grdaka odigran odbojkaški turnir

U organizaciji Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, u nedjelju je odigran 5. otvoreni i 2. memorijalni turnir u odbojci na pijesku u spomen na poginule hrvatske branitelje Romana Ribića i Željka Putar Grdaka iz Ivanca.

Natjecanje je održano u tri kategorije, u kojima su sudjelovale ukupno 22 ekipe.

Igrale su djevojčice do 14 godina, zatim djevojke do 18 te muškarci.

Kod djevojčica najbolje su bile Marijeta Habek i Lana Makar, drugo mjesto osvojile su Sara Ribić i Mia Ribić, dok su treće bile Marija Dugi i Nikolina Bunić.

Kod djevojaka prvo mjesto osvojile su Erika Hudoletnjak i Dorotea Rogina, drugo Erika Kljunić i Barabara Habek, a treće Karla Grudenić i Marijeta Habek.

U muškoj kategoriji najbolji su bili Karlo Jakopović i Martin Anđel, drugo mjesto osvojili su Ivan Hrg i Luka Habunek, a treće Patrik Možanić i Bruno Lukaček.

Tri najbolje ekipe u svim kategorijama primile su zlatne, srebrne i brončane medalje, a bukete cvijeća primile su tri ekipe djevojaka.

Nagrade su uručili Vladimir Grudenić, član Izvršnog odbora Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec, Ljudevit Cikač, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, i Gordan Hudoletnjak, predsjednik Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec.

Turnir je otvoren u jutarnjim satima, a na kratkoj svečanosti otvaranja, kojoj su nazočile Željkova i Romanova obitelj, prijatelji i poznanici, zatim hrvatski branitelji, članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, te sportaši i dužnosnici ivanečke odbojke, nazočne je u ime organizatora pozdravio Gordan Hudoletnjak, predsjednik Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec.

Počast na posljednjem počivalištu na groblju u Ivancu, Željku Putaru Grdaku odana je u subotu, potom je služena Sveta misa, a Romanu Ribiću bit će odana 14. kolovoza.

Željko Putar Grdak poginuo je 16. srpnja 1991. godine u Viduševcu kod Gline kao pripadnik 2. Gardijske brigade Grom, dok je Romano Ribić smrtno stradao 14. kolovoza 1995. godine kod Bosanskog Grahova u sastavu 7. Gardijske brigade Puma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije