Čehok u kampanji: ‘Gradski stadion mora biti na raspolaganju svim klubovima’

Kako vidite situaciju u varaždinskom nogometu (odnos NK Varaždin – NK Varteks) i koje rješenje nudite?

Pitanje je to koje smo uoči lokalnih izbora postavili svim kandidatima za varaždinskog gradonačelnika.

– Što se tiče korištenja stadiona, on mora biti na raspolaganju svim klubovima na području Grada Varaždina. Kolege su u posljednje četiri godine kroz rad u Gradskom vijeću nudili model fuzije i privatizacije za što postoji gotova projektna dokumentacija i financijska konstrukcija. To je i dalje naš model kroz koji ćemo rješavati pitanje gore navedenih klubova. Jedini način da se igra profesionalni nogomet u Varaždinu je privatizacija – bio je odgovor današnjeg gradonačelnika Ivana Čehoka.

> NOGOMET Varaždinski ‘gradonačelnici’ o odnosu NK Varaždin – NK Varteks

Jučer je Udruga navijača White Stones uputile otvoreno pismo gradonačelniku, nezadovoljna time što NK Varteks ipak neće imati mogućnost igrati na stadionu u Zagrebačkoj ulici.

> OTVORENO White Stonesi Čehoku: ‘Uskratili ste korištenje stadiona – građanima’

Uputili smo u Grad Varaždin upit za očitovanjem o navodima iz otvorenog pisma, a gradonačelnik nas je izvijestio da će poslati službeni odgovor.

Ipak, tijekom dana dao je izjavu za portal Aktualno.hr. Rekao je da o toj temi ne odlučuje gradonačelnik nego Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina.

– Zajednica sportskih udruga, sami sportaši, su podijelili sportske terene. Gradonačelnik to niti radi, niti će raditi – stav je gradonačelnika.

U kampanji je, dakle, najavljivao kako bi stadion morao biti na raspolaganju svim klubovima na području Grada Varaždina, no ostaje nejasno je li tada znao ili nije znao da gradonačelnik, kao što kaže, ne odlučuje o toj temi niti će odlučivati.

U izjavi za Aktualno.hr Čehok je rekao i da je tijekom proteklog tjedna primio predstavnike White Stonesa.

– Rekao sam im da je stav stručnjaka da je taj stadion u ovakvom obliku ne može podnijeti vježbanje, treninge, korištenje, službene utakmice, neslužbene utakmice, dvaju klubova i svih njihovih dobnih kategorija – izjavio je gradonačelnik.

Dodao je da to ne znači da NK Varteks neće imati primjerene uvjete i ne znači da utakmice većeg značaja svi varaždinski klubovi neće moći igrati na glavnome gradskome stadionu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije