NOVI REKORD! 14-godišnji Andro Petrinjak Rubikovu kocku složio za 7,79 sekundi

Mladi Varaždinac Andro Petrinjak protekloga je vikenda, 6. i 7. svibnja, na natjecanju u Mariboru ponovno poboljšao i svoj osobni i hrvatski nacionalni rekord u brzini slaganja Rubikove kocke!

Ovaj 14-godišnjak, učenik osmog razreda Četvrte osnovne škole, u prvome krugu natjecanja u jednom od slaganja ostvario je rezultat od 7,79 sekundi!

Time je skoro za sekundu poboljšao dosadašnji nacionalni rekord, također u njegovom vlasništvu, od 8,60 sekundi, ostvaren 2016. godine.

– Mislim da bih mogao ove godine ispod 8 sekundi – rekao nam je početkom godine kada smo ga pitali kakvi su mu planovi za ovu sezonu. Vrlo brzo ih je, eto, i ostvario.

I ne samo to, u finalnoj seriji poboljšao je i najbolje prosječno vrijeme. Dosad je hrvatski rekord bio 10,14 sekundi, a Andro ga je bio postigao početkom godine u Osijeku. Sada ga je poboljšao na 9,93 sekundi!

Andro je Rubikovu kocku počeo slagati tek prije dvije godine, u šestome razredu. No iznimno je brzo napredovao.

U manje od godinu dana otkako se zarazio slaganjem šarenih kvadratića, postavio je hrvatski nacionalni rekord! I čvrsto drži oba rekorda u toj kategoriji, ali i poboljšava nacionalne rekorde.

Na svjetskoj razini, u disciplini klasične Rubikove kocke svjetski rekord od 4,73 sekunde drži Australac Feliks Zemdegs. A europski rekord je samo stotinku slabiji, 4,74, vlasnik mu je Nizozemac Mats Valk.

> HRVATSKI REKORDER Andro Petrinjak Rubikovu kocku slaže za svega osam sekundi!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije