Krenuo s radom Hrvački klub Sokol, braća Žugaj na prvom treningu u Sračincu

Proslavljeni varaždinski hrvač, Tonimir Sokol, u svojem Sračincu otvorio je školu hrvanja, a na prvom pokaznom treningu bili su mu trofejni hrvatski hrvači braća Neven i Nenad Žugaj. Trening je održan u prostorijama NK Sračinec, a prisustovalo je mnoštvo zainteresiranih.

Nakon što se lani Sokol ‘oprostio’ od svog dugogodišnjeg kluba HK Vindija i prešao u HK Gavrilović, početkom 2017. godine najavio je pokretanje vlastitog kluba i škole hrvanja, što je danas i zaživjelo pred mnogobrojnim okupljenima.

– Motivacija za osnivanje kluba je ta da sam cijeli svoj život u hrvanju, te i nakon prestanka aktivnim bavljenjom hrvanjem želim svakako ostati u tom krugu ljudi. Osnovni cilj mi je privući što više djece da se počnu baviti ovim bazičnim sportom, a imat ćemo i treninge za rekreativce koji jednostavno vole hrvanje i žele se baviti ovim sportom – rekao je Sokol.

Zahvalio se Tonimir, Toni pritom i Općini Sračinec i načelniku općine Božidaru Novoselcu te istaknuo kako bez njihove potpore cijeli ovaj projekt ne bi bio moguć.

A najtrofejniji hrvatski hrvači, nosioci mnogih medalja sa europskih i svjetskih natjecanja, olimpijci braća Nenad i Neven Žugaj večeras su bili u ulozi demostratora što je zapravo hrvanje i kako izgledaju hrvački treninzi i borbe. Svjedočili smo mnogim odličnim i zanimljivim hrvačkim potezima i zahvatima, a najviše su oduševljeni očekivano bili oni najmlađi kojima je, na kraju krajeva, ova sjajna demonstracija ponajprije bila i namjenjena.

– Toni je prije svega naš veliki prijatelj, veliki hrvač, a uvjeren sam da će sada biti i veliki trener. Sretan sam kada se bilo gdje u Hrvatskoj otvaraju novi hrvački klubovi, a pogotovo u varaždinskom kraju koji ima dugu i bogatu hrvačku tradiciju – rekao je Nenad Žugaj.

Braća Žugaj dobila su pritom i prigodni poklon, monografiju općine Sračinec, iz ruku načelnika Novoselca.

– Tonimir Sokol bez ikakve je sumnje najveći sportaš u povijesti naše općine. Znamo da je hrvanje olimpijski sport i rezultati koje je on postigao zaista su nemjerljivi sa bilo čim drugim u našim okvirima. Izuzetno sam ponosan što je jedan takav sportaš krenuo i u trenerske vode i što će naša djeca moći kroz hrvanje se baviti sportom i živjeti zdravim načinom života. Kao općina uvijek ćemo biti na raspolaganju i pokušati pomoći klubu u svim aspektima djelovanja – kazao je Božidar Novoselec.

Brojni zainteresirani saznali su i sve uvjete treniranja, a iz kluba pozivaju da im se jave i ostali, putem e-maila hrvanjesokol@gmail.com mobitela (098204501) ili preko facebook stranice Hrvački klub Sokol.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije