Besplatan javni trening i prezentacija disc golfa, prilika koju vrijedi ugrabiti

Ako ste dosad čuli za disc golf, a još uvijek ne znate što je to, danas je vaš dan. Naime, članovi Disc golf kluba Varaždin održat će javni trening i prezentaciju danas, 20. studenog, u 14 sati kod Gradske sportske dvorani na Dravi, a pozvani su – svi.

Okupljanje je predviđeno kod dječjeg igrališta uz dvoranu gdje će članovi kluba zainteresiranima prvo pokazati osnove disc golfa, a zatim i zaigrati nekoliko staza.

– Sve što vam je potrebno su udobna sportska odjeća i obuća i dobra volja – poručuju iz Disc golf kluba Varaždin.

Što je disc golf?

Ne znate što je disc golf? Niste jedini, s obzirom da je u Hrvatskoj ovo sport koji tek započinje svoj veliki ‘boom’. Sport je atraktivan, zanimljiv i ono što je najvažnije – jeftin.

Sam sport je vrlo sličan klasičnom golfu uz razliku u tome što igrači, umjesto da koriste palicu i lopticu, bacaju posebno dizajnirane leteće diskove u disc golf koš. Najvažnija razlika između klasičnog golfa i disc golfa je da za potonji nisu potrebni skupi, umjetni tereni već je za dobar teren idealna netaknuta priroda. Postavljanje samog terena ne zahtijeva nikakve intervencije u prirodi, štoviše, što zahtjevnije to bolje.

Gdje igrati?

U Hrvatskoj su do sada uređena tri disc golf terena i to na Platku, u Varaždinskim Toplicama te u sklopu kompleksa Termi Sveti Martin. Za početnike je posebno pogodan teren u Svetom Martinu na Muri koji je uređen na golf terenu, a diskovi za igru mogu se po cijeni od samo 5 kuna unajmiti na recepciji Hotela Golfer.

Varaždinci zainteresirani za sport mogu se javiti klubu preko Facebook stranice Disc golf Varaždin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije