FOTO Sportski susreti triju gradova: Projekt je to koji spaja sport i druženje

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina dvanaestu godinu za redom domaćin je međunarodne sportske manifestacije ‘Sportski susreti triju gradova’ koja okuplja mlade sportašice i sportaše srednjoškolskog uzrasta iz Varaždina, Lendave i Zalaegerszega. Nakon što su u listopadu naši sportaši bili u Lendavi, danas, 10. studenog, su natjecanja u košarci za mladiće i streljaštvu za djevojke i mladiće održana u Varaždinu.

Riječ je o projektu koji preko sportskih natjecanja povezuje tri prijateljska grada: Lendavu, Varaždin i mađarski Zalaegerszeg, u čijoj organizaciji sudjeluju sportski savezi ili zajednice spomenutih gradova.

Na sportskim borilištima susreću se srednjoškolci iz tri grada, a u stručnom, sportskom dijelu, imaju potporu trenera i kineziologa.

– Susreti se organiziraju već dvanaestu godinu, odlična je to sportska priča za srednjoškolce. Natjecanje se odvija tri puta godišnje, uvijek u drugom gradu, a danas je domaćin Varaždin. Sportovi se mijenjaju, riječ je o izvrsnom druženju, prekrasnoj atmosferi. Mijenjamo škole tako da svi imaju prilike sudjelovati, a zainteresiranih uvijek ima – rekao je Patrik Koščak, glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Isto smatra i Velimir Horvatič, profesor lendavske srednje škole.

– Projekt je važan jer se ovdje mladi susreću, druže, uživaju u sportu, a kasnije uspostave kontakte. Drago mi je da se uvijek nađu mladi koji su zainteresirani za ovakve manifestacije.

Duženje, ali i bavljenje sportom najvažniji su dio ovog projekta koji se sviđa 18-godišnjem Martinu Kovacsu iz Zalaegerszega.

– Bio sam nekoliko puta u Hrvatskoj, točnije, u Zadru, a u Varaždinu sam drugi puta. Uistinu je odlična prilika putem koje upoznajemo druge zemlje, ljude, igramo košarku, tako da uistinu uživam. Postoje razlike u igranju košarke, ovdje se igra agresivnije – kazao je.

Marin Cesarec, učenik varaždinske Prve gimnazije također je bio pun riječi hvale za projekt.

– Svake godine, od prvog razreda srednje škole, sudjelujem na ovim natjecanjima, a super je da se upoznamo, steknemo nova prijateljstva, ali i vidimo kako dečki iz drugih država igraju košarku.

U organizaciji pomaže Varaždinka Tanja Perec, koja se bavi streljaštvom, a ove je godine nastupala na Olimpijskim igrama u Riju.

– Važno je da se mladi uključuju u sport, a bilo kakvo druženje i aktivnost su dobrodošli. Oduševljena sam ovim projektom, nekad sam i sama sudjelovala, tako da sad to prenosim na mlade – istaknula je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije