Sara Kolak o dopingu: ‘Plakala bih od tuge kako netko može biti toliko zločest’

O Ludbrežanki Sari Kolak ispričana je dosad i više nego jedna priča. Kako to biva, nakon zlata na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, gdje je odličnim rezultatom nadmašila brojne svjetski poznate atletičarke, postala je heroina, ne samo Ludbrega i Hrvatske, već i svijeta.

No, nažalost, uspjesi su često popraćeni zlobnim komentarima, a ni naša Sara nije bila pošteđena.

U intervjuu za Sportske novosti progovorila je o dopingu u atletici, ali i o promjenam nakon osvajanja zlatne medalje.

Prokomentirala je zlonamjerne komentare.

– Čuješ i ne vjeruješ. Dovodila bih se u situacije da bih plakala od tuge kako netko može biti toliko zločest, ali na sreću, na vrijeme sam se skulirala. Nisam dopustila da mi sve to što sam napravila netko uništi glupim izjavama. Da, atletika je posljednje dvije sezone pod posebnim povećalom, ali čekajte, zar je atletika jedini sport u kojem se može koristiti doping? I zar se u svakoga tko napravi rezultat mora sumnjati i upirati prst u njega. Sigurna sam, da se želi očistiti sport od dopinga, očistili bi ga, ali to nekome, nekima velikima, ne ide u prilog – ispričala je Sara za Sportske novosti.

Što se samog dopinga tiče, Sarin stav je jasan.

– Onaj koji to napravi, zaslužuje kaznu i amen. Nije fer prema ostalim sportašima ni prema sportu. Ali, opet, atletiku su stvarno sada uzeli na pik, a toliko je sportova u kojima je dopinga možda i više, a njih se ne dira. I svi šute o tome. Njih se zbog popularizacije i milijuna drži po strani. Samo čekam to vrijeme kad će prijeći i na druge sportove pa da se javnost šokira. Ma, najžalosnije mi je to što nas gledaju kroz druge. Ispada kao da u ovo doba ne možeš napraviti dobar rezultat ako nisi dopingiran.

Ipak, svjesna svojeg rada, zle jezike ostavila je po strani i fokustirala se samo na bitno.

– Sada se na njih čak i nasmijem. Jer, znam koliko sam radila, koliko se živcirala, koliko suza prolila, koliko je bilo loših dana, koliko sam uložila u sve ove godine… Moj doping su moji roditelji. Moj doping su ljudi iz mog kluba u Rijeci koji su tu za mene bili i kad nije bilo medalja. Moj doping je trening. Onaj doping o kojima drugi govore je sredstvo da ideš lakšim načinom. Taj doping je za kukavice koje ne vjeruju u sebe – zaključila je Sara.

Cijeli intervju pročitajte na Sportskim novostima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije