Zlatni Alen Remar dočekan u Zajednici sportskih udruga: ‘Nisam se nadao pobjedi’

Nakon što je Alen Remar jučer u Vidovcu dočekan onako doliči juniroskom svjetskom prvaku u streličarstvu, danas, 4. listopada, prijem je organizirala i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina.

> FOTO Vidovec ‘ovjenčao’ svojeg heroja i sportsku nadu Alena Remara!

– Drago mi je da se to dogodilo, dokaz je to kontinuiteta mladih sportaša koji ostvaruju vrhunske rezultate. Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina prepoznala je Alena prošle godine, tako da financijski, koliko možemo, pomažemo njegov rad. Varaždinski streličarski klub je mlad, formiran prije godinu i pol, a prihvaćen je u Zajednicu i osiguran je prostor za treniranje. Mi ćemo se i dalje truditi pomagati Alenu i ostalim sportašima – rekao je Alen Runac, predsjednik Zajednice.

Alen Remar je pak priznao kako se zlatu nije nadao.

– Pripreme su zadnjih tjedana bile intenzivne, a očekivanja su bila ulazak u prvih osam. U finalna raspucavanja ušao sam s pozicije petog i na kraju osvojio prvo mjesto, što uistinu nisam očekivao. Konkurencija je bila jaka, mnogo favorita, jedan natjecatelj došao je s Olimpijskih igara, ali je na kraju završio na trećem mjestu – rekao je te otkrio neke buduće planove.

– Želja mi je početi još više vremena odvojiti za sport, više trenirati te se uspjeti kvalificirati na Olimpijske igre 2020. godine – otkrio je.

Uspjeha zasigurno ne bi bilo bez pomoći njegovog trenera Cvijetoslava Zormana.

– Alen iako je kadet, nastupio je u kategoriji za juniore, a pred njim su još tri godine juniorskog staža, tako da se nadam da ovo nije zadnja medalja. Alenu će u studenom biti tek četiri godine otkako trenira, ali se ozbiljno primio posla. Treniramo četiri, do pet puta tjedno po nekoliko sati, a rezultati dolaze. Imamo dugoročne ciljeve, svakom sportašu su san Olimpijske igre, ali sustav kvalifikacija je vrlo težak. Ipak, tomu se nadamo – otkrio je zadovoljan trener.

Iako se Varaždinski streličarski klub ponekad suočava s financijskim problemima, ovaj će mladi sportaš voljom i upornošću zasigurno i u budućnosti ostvariti velike rezultate.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije