Međunarodno prvenstvo u stolnom tenisu od 14. do 18. rujna u varaždinskoj Areni

U srijedu, 14. rujna, u varaždinskoj Areni kreće ITTF turnir Croatia Open za juniore i kadete koji će trajati do 18. rujna. Ove godine prema prijavama trebalo bi nastupiti 191 natjecatelj, 101 stolnotenisač i 90 stolnotenisačica. Odnosno 114 kadeta i 77 juniora. Hrvatska će biti zastupljena sa 33 predstavnika.

– Ovo je najveća sportska manifestacija u gradu, jedna lijepa promocija Varaždina. Iako će ovo zvučati patetično moji prijatelji iz Njemačke i Austrije su mi rekli da je ovo jedan od najljepših gradova gdje su boravili. A realno Varaždin je spoj tradicije i kulture, grad možda neće imati nekakvu financijsku korist, osim hotela, ali za turističku promociju svakako dobija mnogo. Ove godine dolaze Japanci, Tajpežani, imamo sve kontinente osim Australije – istaknuo je novi direktor turnira Alen Ivančin.

Turnir je za razliku od lani i rang više odnosno Premium kategorija. Iznad toga je samo Golden serija, ali takva turnira su samo tri i svi su u Aziji.

– To su druge priče, iza takvih manifestacija stoje države. Što se tiče odaziva zadovoljan sam. I to jako. Od ove godine iza Croatia Opena održava se turnir u Sloveniji, oni su nam, po mojim procjenama, uzeli 20 do 30 igrača. S obzirom na to, računam da ćemo i u narednim godinama biti na sličnim brojkama do nekih 230 učesnika. Kapaciteta imamo, možemo staviti još osam stolova, ugostiti do 350 igrača te da nema slovenskog turnira vrlo brzo bi došli do brojke od 300. I bez obzira na to ima tu još dosta prostora, recimo ove godine Nijemci su došli samo s pet igrača, Poljska samo s jednim, Austrija nijedan, Slovaci dolaze s nešto manje natjecatelja. Te brojke bi u budućnosti mogle narasti za nekih 30 do 40 igrača. Istodobno smo dobili azijske igrače.

Očekivanja?

– Očekujem odličan turnir, najmanje na razini prošle godine. A prema riječima mnogih sudionika to je bio jedan od najboljih organiziranih turnira. Uostalom, ja sam ITTF menadžer zadužen za natjecanja i mogu prosuditi po dosadašnjem iskustvu. Ne treba izmišljati toplu vodu. I ovih godina je to bio sjajan turnir, sve je funkcioniralo kako treba. Ista razina usluge te malo veći profit – zaključio je Ivančin za Hrvatski stolnoteniski savez.

Natjecanja počinju u srijedu u juniorskoj konkurenciji od 9 sati sve do 21 i tako sve do nedjelje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije