Leon Benko odlazi iz FK Sarajevo: ‘Zahtjev za raskidom bio je jedino rješenje’

Tridesetdvogodišnji napadač Leon Benko zatražio je sporazumni raskid ugovora sa Fudbalskim klubom Sarajevo, piše klub na svojim službenim internetskim stranicama.

Iako je klub spomenutom napadaču nudio produženje ugovora, Benko se u nastavku svoje karijere odlučio iskušati u novoj sredini. On je još na početku priprema za tekuću sezonu, sredinom lipnja, izražio želju za odlaskom, a svoju posljednju utakmicu u Bordo dresu odigrao je protiv Željezničara, u sklopu 1. kola nove premijerligaške sezone.

– Iskreno, bilo mi je drago što sam bio dio kolektiva Fudbalskog kluba Sarajevo i što sam doživio mnogo lijepih trenutaka u dresu kojeg sam zavolio još od prvog dana. Rado ću se vraćati u Sarajevo, jer sam tamo stekao dosta prijatelja i upoznao mnogo divnih ljudi, a saigračima želim da ostvare snove navijačima, koji to zaslužuju. Zahtjev za raskidom je bio jedino moguće rješenje. Emotivno sam se vezao za Fudbalski klub Sarajevo, ali sam profesionalac, željan napretka, uspjeha i novih pobjeda – kazao je Benko, dodavši.

– Velika mi je čast bila što sam dobio nagradu ‘Ismir Pintol’ od naših navijača. Zaista, mnogo mi to znači, ali više od svega mi je značila bezuvjetna podrška navijača koju sam imao i u najtežim trenucima i oni su mi davali snagu. Ovim putem im se zahvaljujem, a Fudbalskom klubu Sarajevo želim mnogo sportskih spjeha i pobjeda u daljnjem natjecanju.

Benko je stigao u FK Sarajevo u drugoj polovici 2014. godine, a svoj debi u dresu kluba upisao je protiv Zvijezde iz Gradačca 28. veljače 2015. godine. Ukupno je za FK Sarajevo odigrao 49 utakmica i postigao 29 golova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije