Mininogometna reprezentacija Hrvatske peta na Euru: Zadovoljni smo postignutim!

U Pragu je prošlog tjedna završilo Europsko prvenstvo u mininogometu, a U-21 reprezentaciju Hrvatske, vodio je Varaždinac Dalibor Leskovar koji je i voditelj ‘MNK Junajted. Hrvatska je reprezentacija prvenstvo završila na petom mjestu.

– S obzirom da je ovo bio premijerni Euro za mininogometaše ovog uzrasta, zaista nismo znali što uopće očekivati. Pokazalo se da ima tu zaista kvalitetnih reprezentacija, ali svima smo mogli bez problema parirati. S tehničke smo strane smo bili superiorniji od svakog protivnika – komentirao je Dalibor Leskovar, izbornik mininogometne U-21 repke.

– Tekmu za polufinale protiv Slovačke otvorili smo odlično, poveli na samom početku, a onda smo u 40. minuti, kod rezultata 1:1, dobili crveni karton i penal što je prelomilo i praktički riješilo utakmicu. Naime, po pravilima mini-nogometa unatoč primljenom golu ekipa mora igrati punih 5 minuta s igračem manje, što je vrlo teško braniti.

Pobjednik prvenstva bila je reprezentacija Češke, zatim su Mađari, treće mjesto dijele Rumunjska i Slovačka, a nakon naših dečkiju, na petom je mjestu Njemačka.

Ipak, čini se kako izbornik Leskovar nije nezadovoljan, već je ovo za njegove odabranike bio svojevrstan test.

– Sad smo konačno u natjecateljskim utakmicama vidjeli gdje smo, koje stvari treba popraviti te kako unaprijediti našu igru. Naravno, ostaje žal za tim plasmanom među najbolje četiri ekipe jer smo se tome potajno nadali, no kad iza sebe ostavite, između ostalih, i velike zemlje kao što su Italija i Njemačka, nema mjesta defetizmu.

Trojica nogometaša Bobičanec, Malnar i Harmicar, ušli su i u širi izbor za momčad turnira što svakako, kaže izbornik, godi.

– Od domaćina smo primili pohvale što se tiče prezentacije, posebice u tekmi protiv Bugara koju smo dobili 7:1 te je začinili s puno lijepih individualnih poteza i driblinga, ali i uigranih akcija. Dobili smo neki kostur ekipe, pa nas sad očekuje daljnja selekcija i polako već počinjemo sa pripremama za iduće turnire i natjecanja.

A što se tiče dojma o gradu domaćinu, Prag se pokazao kao pun pogodak.

– Primljeni smo odlično i sve je bilo na nivou jedne takve smotre, od smještaja, terena za igru i svih ostalih sitnica koje određuju konačni dojam. Htio bih još jednom zahvaliti našem predsjedniku saveza, gospodinu Alpezi, koji je bio uz nas u svakom trenutku, našem generalnom donatoru – tvrtki Bernarda iz Pušćina koja nam je omogućila prijevoz na samo natjecanje, te obrtu Filmar iz Varaždina. Za nama je također stigla i mala skupina vatrenih navijača koja nas je glasno bodrila na svakoj utakmici, pa jasno i njima veliko hvala.

Reprezentacija Hrvatske nastupila je u sastavu Nikola Hranić, Luka Bobičanec, Petar Rog, Tomislav Harmicar, Marin Šinjori, Robert Malnar, Matija Vrbnjak, Luka Ljubek, Renato Punčec i Sandi Martan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije