Dalibor Leskovar postao izbornik U-21 mininogometne reprezentacije Hrvatske!

Iako nas nogometne vijesti obasipaju sa svih strana u posljednjih nekoliko tjedana, svaka dobra vijest uvijek je i više nego dobrodošla. Naročito ako je ta vijest o našem domaćem dečku. Ovaj put riječ je o Varaždincu Daliboru Leskovaru koji je od strane Hrvatskog mininogometnog saveza odabran za izbornika U-21 reprezentacije na nadolazećem Europskom mininogometnom prvenstvu koje će se sredinom srpnja igrati u češkom Pragu!

Tko je Dalibor? Riječ je o Varaždincu, 33 su mu godine, po struci je povjesničar, oženjen, otac troje djece i, naravno, veliki nogometni entuzijast.

– Nogomet sam igrao amaterski u lokalnim županijskim ligama sve do studija, a kasnije sam se reaktivirao samo još prilikom osnivanja navijačkog NK Varteks gdje sam još odigrao osobno najdražu polu-sezonu prije definitivnog vješanja kopački o klin. Trenutno već godinama obnašam funkciju predsjednika i voditelja našeg varaždinskog MNK Junajted koji je ujedno i moj životni projekt – kazao nam je Dalibor o svojem nogometnom putu.

Imenovanje je iznenadilo i njega i cijeli klub.

– Iako je na proteklom prvenstvu Hrvatske moja ekipa ostavila odličan dojam, pritom osvojivši naslov mininogometnog prvaka naše zemlje, ovo imenovanje nas je sve u klubu vrlo ugodno iznenadilo i to je svojevrsna kruna mog dosadašnjeg rada u malom nogometu – istaknuo je ponosno Dalibor.

Do Europskog mininogometnog prvenstva još je manje od mjesec dana pa Dalibora i njegov tim očekuje naporan posao uigravanja ekipe kako bi što spremniji dočekali početak natjecanja.

– Srećom vrlo dobro poznajem sve igrače i uvjeren sam da kvalitetom možemo svima parirati. Iako vodstvo saveza nije pred nas postavilo nikakav rezultatski imperativ, očekujem barem prolazak skupine, a nakon toga je uz određenu dozu sportske sreće sve moguće.

Nismo mogli odoljeti i ne upitati jednog takvog ljubitelja nogometa o očekivanjima od Hrvatske nogometne reprezentacije koja trenutno igra na Euru u Francuskoj.

– Jako mi je žao da se u zadnjih nekoliko dana više piše o stvarima pored terena nego o igri naše reprezentacije koja je zaista odlična. Za dobar rezultat mora se poklopiti puno raznih faktora i, kao i svaki drugi navijač, nadam se najboljem. A protiv Španjolaca? Ako Modrić bude spreman, to će biti veliki plus za našu ekipu jer svi vidimo koliko znači za igru naše izabrane vrste – dao je Dalibor svoju prognozu.

Njemu i njegovim izabranicima možemo poželjeti sve najbolje i obećati da će Varazdinski.hr zdušno navijati i pratiti njihove utakmice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije