Povijesni rezultat: Kadetkinje OK Varaždin Volleya četvrte u Hrvatskoj!

Odbojkašice kadetskog uzrasta OK Varaždin Volleya četvrta su najbolja ekipa u Hrvatskoj! Ispred varaždinskih kadetkinja tek su vršnjakinje redom prvoligaških klubova – državnih prvakinja HAOK Mladosti (Zagreb), viceprvakinja ŽOK Osijeka i trećeplasirane HAOK Rijeke.

Naime, u završnim utakmicama PH čiji se veliki finale održavao ovog vikenda u Rovinju Mladost je u utakmici za prvaka pobijedila Osijek 3:1 (20:25, 25:23, 26:24, 25:16), dok su u utakmici za broncu Riječanke slavile protiv Varaždinki 2:1, po setovima 25:17, 24:26, 15:5.

Izuzetno motivirane varaždinske kadetkinje žarko su željele brončanu medalju, međutim i bez nje su ostvarile povijesni rezultat. U Rovinju je nastupilo 18 najboljih hrvatskih ekipa kadetskog uzrasta i 4. mjesto uz bok predstavnica redom prvoligaških klubova sjajan je doseg za B-ligaša (rang u kojem se natječe seniorska ekipa Varaždin Volleya).

Uostalom, kadetkinje Varaždin Volleya su na poluzavršnim turnirima u Varaždinu i Nedelišću i sada na završnici u Rovinju upisale u 11 utakmica čak osam pobjeda, od toga šest s glatkih 2:0, a jedine ekipe koje su ih uspjele pobijediti su dva puta zagrebačka Mladost i sada u srazu za broncu Rijeka. Realno – institucije hrvatske ženske odbojke.

Igračice koje su potpisale ovaj veliki varaždinski odbojkaški uspjeh su Tamara Đolonga, Martina Deglin, Darija Jarmić, Inka Inkret (proglašena na poluzavršnici najboljom napadačicom), Nikol Marošević, Saška Dežmanić-Krofak, Lara Malović, Lucija Horvatić, plus novi (mlađe kadetski) val Ana Marija Kastel, Ema Mašić, Anamarija Prša, Jana Čorko i Antonela Vugrinec, sve zajedno pod trenerskom palicom Ivice Đolonge. Bravo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije