I. osnovna škola Varaždin prvak Žogarije u Labinu, u rujnu putuju na superfinale

Ekipa I. osnovne škole Varaždin ostvarila je odlične uspjehe na Žogariji u Labinu, što joj je osiguralo osvajanje prvog mjesta.

Žogarija je projekt koji se već 11 godina provodi u više zemalja regije: Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Italiji

10. svibnja održana je Žogarija u Varaždinu između sedam naših osnovnih škola. Ekipa I. OŠ osvojila je 1. mjesto i time i pravo nastupa u finalnom djelu u Labinu.

> FOTO Usprkos lošem vremenu djeca uživala u Žogariji na varaždinskom Korzu

Ekipi I. osnovne škole Varaždin odlazak u Labin omogućili su Grad Varaždin i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina.

Žogarija u organizaciji Grada Labina, MEDIA SPORTA (Slovenija) i Nove TV održala se 20. svibnja. U Žogariji su sudjelovale sve osnovne škole Labinštine i I. osnovna škola iz Varaždina. Djeca su sudjelovala u slijedećim igrama: fair play protokol, kviz znanja, nogomet 3 na 3 za djevojčice i dječake, igre spretnosti. U jednoj je igri uz učenicu sudjelovala i učiteljica. Petero naših učenika sudjelovalo je u vragolijama žogarijama (trikovi s loptom).

Pobjedila je I. osnovna škola iz Varaždina i izborila Međunarodno superfinale koje će biti sredinom mjeseca rujna, najvjerojatnije u Mađarskoj.

– Sve čestitke malim takmičarima! Atmosfera je bila u duhu fair playa, jako ugodna i vesela. Sva su djeca bila oduševljena. Zahvaljujemo organizatorima na ugodnom druženju – rekla je voditeljica Nena Đurak.

Ekipu su činili: Tara Fošnar, Dorijan Ferenec, Magdalena Tot, Lovro Savić, Ivano Pešut, Tomica Fijačko, Ivan Vugrinec, Vito Kos, David Rodeš, Vanessa Škorić, Tomislav Tot, Karlo Polanec i Marko Stočko, dok im jevoditeljica bila učiteljica Nena Đurak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije