FOTO Varaždinci u Graberju pozdravili svog zlatnog skijaša Istoka Rodeša

>> FOTO Varaždinci u Graberju pozdravili svog zlatnog skijaša Istoka Rodeša

U Gradskoj dvorani Graberje danas je, 7. ožujka, organiziran veliki doček za svjetskog juniorskog prvaka u slalomu, Istoka Rodeša. Dvjestotinjak okupljenih strpljivo je čekalo da se Istok popne na pozornicu kako bi ga mogli pozdraviti i čestitati mu.

Nakon što se pročula vijest o Istokovim uspjesima na Svjetskom prvenstvu u ruskom Sočiju, brojni su putem društvenih mreža zahtjevali od Grada i ostalih institucija organiziran doček vrijedan zlata, što su i dobili.

Uz glazbu Careva, Varaždinske mažoretkinje i slavljeničku tortu, upriličen je doček za novog svjetskog prvaka, a tu priliku su iskoristili gradonačelnik Goran Habuš, župan Predrag Štromar, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Varaždina Goran Vučetić i brojni drugi kako bi čestitali prvaku i predali mu novčane nagrade za nezapamćen uspjeh u hrvatskom skijanju.

– Moram reći da skijanje nije najtradicionalniji sport u našim krajevima, ali je dokaz kako se lijepa priča Janice i Ivice može ponoviti u drugim dijelovima Hrvatske, a ja vjerujem kako je ovo početak upravo jedne takve priče. Zaista mi je drago da Varaždin ponovo ima jednog svjetskog prvaka kojim se može ponositi, a sa ovom nagradom u visini 30 tisuća kuna pa i nagradom Zajednice športskih udruga grada Varaždina s još 10 tisuća kuna pokušat ćemo Istoku i njegovim roditeljima olakšati nastavak natjecanja – rekao je gradonačelnik Habuš.

Istok se, skromno kakav i jest, obratio svima okupljenima i zahvalio svima na dolasku, a posebno mu je drago bilo vidjeti ljude koje poznaje cijelog svog života.

– Osjećaj ući u cilj je bio strašan, kad sam vidio semafor, nemam uopće u glavi što se događalo u tim trenucima. Hvala svima koji ste došli danas, stvarno mi je drago što vidim sve ove ljude od kojih većinu poznajem cijelog života – rekao je Istok.

U jednom trenutku, na pozornicu su se popeli roditelji Istoka, Mario i Davorka Rodeš, koji su se vrlo emotivno prisjetili Istokovih početaka, ali i ispričali simpatičnu anegdotu iz prošlosti. Upravo roditelji su bili ti koji su usmjerili Istoka i pomogli mu da ostvari vrhunske rezultate, oboje vrhunski sportaši – otac alpinist i majka ritmičarka.

Jedna u nizu onih koja je došla čestitati Istoku bila je i poznata hrvatska skijašica Nika Fleiss, koja također zna kako je osvojiti medalju na ovakvom natjecanju, obzirom da je i ona sama 2004. godine na Svjetskom prvenstvu za juniore osvojila srebro u slalomu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije