Grafičar uvjerljiv protiv Međimurja u polufinalu kupa

Košarkaši Grafičara slavili su uvjerljivo protiv Međimurja u polufinalu kupa Krešimir Ćosić regije sjever s 92:72.

Gosti su nešto bolje ušli u susret i na kratko vodili, ali ubrzo su igrači Međimurja preokrenuli rezultat zahvaljujući tricama. Postigli su u prvoj četvrtini čak pet trica, a prvi period završio je s 25:20 u korist Međimurja. U redovima Grafičara ponajbolji u prvoj četvrtini Čakovčanac Manuel Novak s pet koševa.

Odlično su košarkaši Međimurja ušli u drugu četvrtinu i na krilima Matije Novaka i Marija NovakaMareka trpali gostujući koš te došli do 15 poena razlike. Velike probleme treneru Međimurja stvarala je ‘kratka’ klupa jer je i ovaj susret igrao bez prvog centra Marija Novaka Mede i razigravača Alena Varge te su se igrači puno trošili kako u obrani tako i u napadu.

Kada tu dodamo da im je to bila treća utakmica u šest dana, ne čudi što su u završnici četvrtine pali i dopustili Grafičaru seriju 11:0 koji se tako potpuno vratio u susret. Rezultat na poluvremenu bio je 45:42.

Međimurje je održavalo vodstvo u prve dvije minute treće četvrtine, a kod rezultata 49:45, gosti rade seriju 12:0 i prelaze u vodstvo 49:57. Nakratko je seriju gostiju prekinuo Alen Stanić tricom, ali uslijedila je nova serija gostujućih košarkaša od 6:0 koju dvicom prekida Matija Novak, zatim tricu dodaje Danijel Krajačić, ali gosti ipak do kraja trećeg perioda odlaze na plus devet.

Nastavio je Grafičar vrlo dobro i početkom posljednje dionice kada su otišli na 14 poena razlike. Međimurje se uspjelo vratiti na minus devet 4:24 do kraja. Susret je prelomljen tricom Jakše Petrovića od ploče za 69:81 na nešto više od tri minute do kraja od čega se Međimurje nije uspjelo oporaviti.

Međimurje – Grafičar 72:92 (25:20, 20:22, 13:25, 14:25)

Međimurje: Mat. Novak 21, S. Kranjčec 2, Mar.Novak Marek 17, Stanić 3, Krajačić 20, Drk 9, Mavrek, Berisha, M. Kranjčec, Đokić, Kuzmić.

Grafičar: Nakić A. 8, Zvošec A.-, Dijanušić B. 9, Novak M. 16 (2×3), Poljak V. (cap) 16 (1×3), Petrović J. 18 (4×3), Štefan Z. 2, Šamarija K. 5, Jakšić I. 0, Hatlak T. 18. Trener: Vilim Poljak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije