Ove subote teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma

Na terenima TK Varteks, u Varaždinu, ove subote, 5. rujna, održat će se peti po redu teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma. Cilj humanitarne akcije je skupiti sredstva neophodna za provođenje senzomotoričkih vježbi i radionica te različitih kineziterapija terapija za članove udruge Pogled (sedamdesetosmero djece s poremećajima iz spektra autizma s područja Varaždinske i Međimurske županije).

Tenis klub Varteks, Udruga za autizam ‘Pogled’ i NC Lions Club Varaždin Millennium pozivaju sve ljude dobre volje da bilo kao donatori ili sudionici teniskog turnira podrže ovu akciju.

Poremećaji iz spektra autizma podrazumijevaju kvalitativno oštećenje socijalnih interakcija, kvalitativno oštećenje komunikacije i ograničene, ponavljajuće stereotipne obrasce ponašanja, interesa i aktivnosti. Provođenjem planiranih vježbi, radionica i terapija postiže se poboljšana motorička kontrola, poboljšava se ponašanje djeteta te njegove govorne i kognitivne vještine, a sve sa svrhom njihove pripreme i lakšeg uključivanja u redovne sustave obrazovanja i, kasnije, samostalnog života.

Ukoliko ste u mogućnosti, organizator moli da donirate novčana sredstva na žiro račun NC Lions Cluba Varaždin Millennium (Privredna banka Zagreb, br. HR88 2340 0091 1101 4861 0 ). Donirati možete i svoje proizvode. Svi proizvodi koji budu donirani bit će korišteni u organizaciji tombole na samom turniru kako bi se prikupio dodatni novac za navedene svrhe.

Usprkos kiši i lošem vremenu prošle godine se na terenima TK Varteks okupilo i na turniru sudjelovalo 70 sudionica i sudionika koji su odigrali mečeve u tri kategorije (ženski, muški i mješoviti parovi). Pomoglo je više od 70 donatora i prikupljeno je 27.500 kuna.

Prikupljena sredstva utrošena su na senzomotoričke vježbe prilagođene djeci s autizmom, educiranje volontera udruge Pogled te za putne troškove vanjskih volontera koji rade s djecom u dvorani i bazenima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije