I Željko Kušter uložio žalbu na izbor glavnog tajnika ZSUGV

Nakon Damira Premužića, žalbu na izbor Patrika Koščaka za glavnog tajnika Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina podnio je i Željko Kušter, bivši predsjednik RK Varteks Di Caprio i aktualni Viši savjetnik za mjesnu samoupravu u Gradu Varaždinu.

Kao glavni razlog za podnošenje žalbe, Kušter, kao i Premužić, ističe da po njegovom mišljenju izabrani glavni tajnik Patrik Koščak ne zadovoljava uvjete navedene u javnom natječaju.

– Koščak ne ispunjava uvjete iz točke 3. i točke 4. javnog natječaja i to iz razloga jer nema 5 godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima niti je ugledni sportski djelatnik. Smatram da je postupak izbora kandidata bio diskriminirajući i netransparentan bez jasno postavljenih kriterija – ističe u svojoj žalbi Kušter.

– U natječaju je došlo i do proceduralne pogreške jer u njemu nije spomenut Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta čime su Izvršni odbor i predsjednik ZSUGV povrijedili Statut ZSUGV kojim je eksplicitno navedeno tko može obavljati funkciju glavnog tajnika. Smatram i da je izborom Patrika Koščaka, došlo i do povrede Kaznenog zakona jer je Izvršni odbor na čelu s predsjednikom svojim položajem i utjecajem omogućio imenovanje Patrika Koščaka za glavnog tajnika i to lobiranjem i nepostavljanjem jasnih kriterija čime su ostali kandidati koji su se prijavili diskriminirani – navodi Kušter.

– Jedan od uvjeta za izbor kandidata jest da se kandidat nije ogriješio o etičke norme i moralna načela sporta i olimpizma pa se pitam nije li taj uvjet prekršen prilikom same prijave na natječaj od strane Patrika Koščaka s obzirom da je spomenuti u trenutku podnošenja prijave na natječaj znao da ne ispunjava sve uvjete – zaključuje Kušter navodeći da traži da se natječaj za izbor glavnog tajnika ZSUGV poništi te da se raspiše novi temeljem kojeg će na tu funkciju biti izabrana osoba koja će ispunjavati sve uvjete te voditi varaždinski sport prema boljoj budućnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije