Odlična humanitarna rukometna revija u Vidovcu: Svi za Dadu

>> vidovec varazdin 1930 humanitarna utakmica dragutin dada novak

Bilo je izuzetno lijepo u subotu navečer, kao i uvijek na rukometnim utakmicama u Vidovcu. A još kada se doda i humanitarni karakter, prikupljanje financijskih sredstava za “dojučerašnjeg” trenera u klubu Dragutina Dadu Novaka te susret dvaju prijateljskih klubova, Vidovca i Varaždina, uspjeh je zagarantiran.

U dvorani se okupilo praktički sve što vrijedi u rukometu u varaždinskom kraju. S jedne strane GRK Varaždin, gotovo u najjačem sastavu, a s druge strane domaći Vidovec. Napomenimo da su Vidovec pojačali brojni kvalitetni igrači, poput Alena Melnjaka, Malnera, Težaka, Lovrenčića, a stigao je i Siniša Radujković, koji već godinama brani boje slovenskog prvoligaša Ormoža.

– Kako i ne bi došao, kada mi je Dada bio prvi trener, dok sam još bio klinac, u Vartilenu. Puno sam naučio od njega, želim mu svu sreću u životu – kazao je Rade, koji je igrao prvih 15-20 minuta.

Bio je u dvorani i njegov suigrač iz Ormoža, vratar Tomislav Balent, a susret nisu propustili niti brojni drugi rukometaši, bivši rukometaši i rukometni djelatnici. Utakmica je igrana u revijalnom tonu, s mnoštvo atraktivnih poteza na obje strane, pljesak s tribina, sve kako i priliči humanitarnoj svrsi.

– Drago nam je da se okupio ovoliki broj gledatelja, svi su bili vrlo izdašni, našem Dadi stvarno treba pomoć a zahvaljujem i svim igračima koji su se odazvali u ovolikom broju – rekao nam je predsjednik MRK Vidovec Slavko Melnjak.

A utakmica je uistinu bila zabavna, pa smo tako vidjeli i Jeftićevu “asistenciju” protivničkom suigraču Malneru, penal je pucao i fizioterapeut Goran Melnjak, a bilo je i nekoliko koševa. Sve za osmijeh u dvorani, a prepoznatljivi osmijeh je bio i na licu Dragutina Dade Novaka.

– Lijepo je bilo u dvorani, mojih 35 godina ipak nešto znači nekome i zbog toga mi je drago. Volio bih da je drugačija prigoda, da se okupimo na ovaj način povodom neke veselije situacije – kazao nam je Dada Novak.

Na kraju je utakmica završila remijem, na kojeg je “mirisalo” posljednjih desetak minuta. Svi igrači okupili su se na kraju utakmice, uz pozdrav “Svi za Dadu”.

Vidovec – Varaždin 1930 41:41 (20:21)

Vidovec. Dvorana OŠ Vidovec. Broj gledatelja: 300.

Vidovec – Črnila, Županić, Matučec, Dobovičnik 9, A. Melnjak 4, Buhin, Radujković, D. Melnjak, M. Melnjak 4, Breljak 1, Lovrenčić 2, Težak 5, Malner 2, Lilić, Kokijer 2, Valinčić 3, Žganec 2, Hajsok 4, Hirš 3.

Varaždin 1930 – Jeftić 3, Horvat 1, Kontrec 5, Vincek 2, Meštrić, I. Sršen 2, Vidaček 4, Špikić, Tokić 2, Huđ, Vujović 10, Trefil 3, Herman, Marčec 8.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije