Varteks – Hajduk: Prekrasna sportska priča pred 1500 navijača

>> Varteks – Hajduk: Prekrasna sportska priča pred 1500 navijača

U Jalkovcu je u nedjelju, 17. svibnja odigrana prijateljska utakmica između Varteksa i Hajduka. Utakmica je završila rezultatom 0:4 za Hajduk, mada je to danas bila sporedna stvar. Da je netko spomenuo prije četiri godine u pivnici Kahli beer da će jednog dana Varteks ponovo igrati protiv Hajduka, površni slušatelj bi shvatio to kao šalu. No dečki iz Varteksa su već onda imali viziju.

> Fotogalerija s utakmice Varteks – Hajduk

Također, kada su kao jedini klub u Hrvatskoj izašli na teren s majicama podrške Hajduku zbog represije prema navijačima, koja vlada u hrvatskom nogometu i onda su im se mnogi smijali. No malo manje smijeha je bilo prije petnaestak dana, kada je potvrđen susret Varteksa i Hajduka, a brojni ljubitelji nogomet su jedva dočekali nedjelju.

Hajduk istrčao u Jalkovcu u identičnom sastavu kao na Maksimiru

Uz rub igrališta u Jalkovcu tražilo se mjesto više, utakmici je prisustvovalo više od 1500 navijača. Sama utakmica je organizirana nakon dogovora dvaju navijačkih klubova i to na Hajdukovu inicijativu. Da im je ova utakmica bitna, potvrdila je i prva ekipa Hajduka, koja je na teren u Jalkovcu istrčala u identičnom sastavu, kao i na Maksimiru, u derbiju dan ranije, u kojem ja Hajduk poražen

Zanimljivo, utakmicu su vodila dva trenera, Hari Vukas i Zoran Kastel, koji su se često susretala i na terenu, posebice u mlađim dobnim kategorijama. Naime, igračka legenda Varteksa Zoran Kastel je ljetos prihvatio poziv vodstva Varteksa da trenira njihovu ekipu.

– Ovo je velika stvar za moje igrače, sigurno su mnogo toga naučili. Rezultat je u drugom planu, danas je bio prekrasan ambijent i iznimno mi je drago zbog ove utakmice – istaknuo je Kastel.

Otac i sin “potegnuli” iz Splita, umjesto do Maksimira, do Varaždina

Uz pjesmu i druženje, Varaždinci su još jednom pokazali koliko je nogomet popularan u ovom dijelu Hrvatske. Cijeli događaj je popratilo i nekoliko stotina Splićana.

– Sin i ja smo radije došli u Varaždin nego jučer u Zagreb, ova utakmica nam je bitnija od one u Maksimiru i drago nam je vidjeti solidarnost između klubova, a i atmosfera je puno bolja – kratko nam je ispričao jedan od posjetitelja iz Splita.

Iako je utakmica prijateljskog karaktera, osiguravalo ju je više desetaka policijskih službenika, a brojni posjetitelji su se pitali ima li potrebe za time, s obzirom da je cijeli događaj protekao bez izgreda. No zakon je neumoljiv, možda i prestrog po tom pitanju.

Uz bodrenje svojih ekipa, najčešće skandiranje bilo je “HNS pederi, nogomet ste sjebali”, što dovoljno govori o nezadovoljstvu navijača stanjem u hrvatskom nogometu. No nikakvih ekscesa na utakmici nije bilo, vladala je iznimno pozitivna atmosfera, ono za što se i većina navijača zalaže.

Francuz Olivier iz Pariza stigao na utakmicu navijačkih klubova

A u prilog značaja ove utakimce, ne samo za hrvatski nogomet, svjedoči i činjenica da je jedan navijač doputovao čak iz Pariza, samo da vidi i doživi atmosferu dostojnu ovakvom događanju.

– Prekrasan ambijent, odlična utakmica, još bolja organizacija. Sve pohvale za ovo, nogomet se igra zbog navijača, barem bi tako trebalo biti – istaknuo je Francuz Olivier.

Ova utakmica je organizirana prvenstveno zbog navijača, a upravo su navijači povezali ova dva kluba, nakon čina podrške, kada su igrači Varteksa podržali Hajduk u neodigravanju utakmice protiv Dinama. Kao što smo već napisali, na teren u Jalkovcu je istrčao najjači sastav Splićana, da bi kasnije priliku dobili i mlađi igrači.

– Drago nam je da smo ovdje, stvarno je lijepo, a željeli smo podržati Varteks, koji je podržao nas kada nam je bilo bitno – istaknuo je igrač Hajduka Goran Milović.

Nakon utakmice, brojni mladi igrači Varteksove škole nogometa su strpljivo čekali igrače Hajduka za slikanje, a oni su im bez razmišljanja izašli u susret i tako još jednom pokazali svoju ljudskost i veličinu koja se očekuje od sportaša.

Sve u svemu, dobra utakmica, odlično navijanje, organizacija na visokom nivou, za jedno lijepo nedjeljno nogometno popodne.

> Fotogalerija s utakmice Varteks – Hajduk

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije