Vijesti / Sport

PROJEKT 'TEŽAK' 10 MILIJUNA KUNA

NK Varteks u suradnji s gradom Varaždinom (konačno) dobiva svoj nogometni dom u Hrašćici?

NK Varteks u suradnji s gradom Varaždinom (konačno) dobiva svoj nogometni dom u Hrašćici?

Grad Varaždin, u suradnji sa NK Varteksom kreće u uređenje umjetne trave na igralištu u Hrašćici, koje bi trebalo postati novi 'dom' Bumbarima. To je tek početak velikog projekta gdje bi u konačnici u Hrašćici trebao niknuti i stadion za 500 gledatelja i igranje u 3. HNL:

Grad Varaždin, u dogovoru s NK Varteksom, a sve putem Razvojne agencije Sjever DAN, kandidirao nogometno igralište u Hraščici na natječaj Središnjeg državnog ureda za šport i dobio 420 tisuća kuna, za umjetnu travu na igralištu.

Radilo se o javnom pozivu za sufinanciranje izgradnje, građevinskih zahvata i opremanja športskih građevina u 2019. godini, pri čemu su posao prijave odradili iz uprave NK Varteks i Razvojne agencije Sjever DAN. 

 

Sve to bio je samo početak opsežnih pregovora koje upravo finiširaju grad Varaždin i NK Varteks o razvoju sportskog centra u Hraščici. NK Varteks predao je gradu zahtjev za dugoročnim upravljanjem sportskim centrom, a jedan od uvjeta bio je prijava grada kao vlasnika navedenog prostora na razne natječaje pri državnim ministarstvima i europskim fondovima.

 

Za prvi od tih natječaja koji se tiče izgradnje pomoćnog igrališta sa umjetnom travom (dimenzija 106 metara puta 70 metara) upravo su odobrena sredstva od Središnjeg državnog ureda za sport.

 

Radi se o projektu ukupne vrijednosti 2.062.997,50 kuna, pri čemu će grad Varaždin sudjelovati sa 20% sredstava, Središnji državni ured za sport sa 420.000.00 kuna, dok će radove za ostatak vrijednosti u iznosu od 1.100.000 kuna osigurati Nogometni klub Varteks iz svojih sredstava.

 

Kako tvrre u Varteksu gradska uprava usmeno se izjasnila da će ove godine zajednički prijaviti prostor sportskog centra Hraščica na fond Europske unije mjera 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenja lokalnih temeljnih usluga za stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. 

 

Na taj način trebala bi se financirati izgradnja društveno sportskog kompleksa, namijenjenog lokalnom stanovništvu u svrhu kulturnih i društvenih manifestacija (društveni dom mjesnog odbora, uredske prostorije mjesnog odbora, obnova, adaptacija i dogradnja postojećeg objekta sa poboljšanjem energetske učinkovitosti), te Nogometnom klubu Varteks za razvoj nogometa na tom području (izgradnja svlačionica, izgradnja tribina, obnova okoliša objekta.

 

Sveukupna vrijednost svih tih projekata bi trebala biti oko 10 milijuna kuna. 

 

Već u sljedećim mjesecima NK Varteks planira postavljanje najmodernijeg LED rasvjetnog sustava na glavno i pomoćno igralište SC Hraščica, te kupnju i postavljanje mobilnih svlačionica, kako bi se proširili kapaciteti za trening. U realizaciji je i nabava sistema automatskog navodnjavanja glavnog igrališta.


Također, u kratkoročnom planu je izgradnja natkrivene tribine kapaciteta 500 gledatelja, čime bi klub zadovoljio uvjete igranja 3.HNL na objektu SC Hraščica, a kako bi posjetiteljima i građanima Hraščice bilo ugodno za vrijeme raznih manifestacija. U planu je i rješavanje parkirališnog prostora.

 

- Sve navedeno, činimo u cilju konačnog pronalaska nogometnog doma jednom od najboljih nogometnih klubova sjeverozapadne hrvatske, jer naših više od 250 djece nogometaša svojom kvalitetom i trudom zaslužuju najbolje moguće uvjete, te će uprava Nk Varteks učiniti apsolutno sve što je u našoj moći da zadovoljimo najviše standarde treninga i natjecanja u sljedećoj razvojnoj stepenici kluba - priopćili su iz NK Varteksa. 

 

 

 

 

 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!