Vijesti / Sport

KRALJICA SPORTOVA

KLIKOM PO ATLETICI Prvi dan Ekipnog europskog prvenstva na Slobodi privukao mnoge, Sandra Perković slavila u Varaždinu

KLIKOM PO ATLETICI Prvi dan Ekipnog europskog prvenstva na Slobodi privukao mnoge, Sandra Perković slavila u Varaždinu
Varaždinski.hr

Prvo prvo mjesto za hrvatsku reprezentaciju i 12 bodova osvojila je Sandra Perković s hitcem od 68,58 metara.

- Prvoga dana natjecanja izborili smo povoljan rezultat. Zahvaljujem svim našim reprezentativcima na borbenosti i htjenju. Večeras ćemo napraviti analizu rezultata, sutra očekujem od naših reprezentativaca maksimalnu borbenost - istaknuo je Mladen Katalinić, izbornik hrvatske atletske reprezentacije nakon prvog natjecateljskog dana na Ekipnom europskom prvenstvu u atletici - 2. liga, koje je u subotu, 10. kolovoza, započelo u Varaždinu.

Prvi natjecateljski dan na varaždinskom stadionu Sloboda bio je pun uzbuđenja i odličnih rezultata. Prvih deset bodova za Hrvatsku na prvenstvu je osvojila Anamari Kožul u bacanju kladiva. Ona je stigla do trećeg mjesta s hitcem od 64.79 metara, a isti rezultat postigla je u prvoj seriji.

ATLETIKA U VARAŽDINU Na Slobodi se održava Ekipno europsko prvenstvo

- Ovo je ekipno natjecanje i drago mi je da sam osvojila deset bodova za Hrvatsku iako nisam prezadovoljna svojim hitcem. Lijepo je ovdje u Varaždinu, organizatori su se lijepo potrudili - rekla je Anamari Kožul.

Ispred nje završila je drugoplasirana Slovenka Barbara Špiler s hitcem od 64.85 metara, dok je prvo mjesto osvojila Latvijka Laura Igaune 66.82 metra.

Vrlo zanimljiva bila je utrka na 400 metara s preponama za žene, na kojoj je pobijedila srebrna s Olimpijskih igra 2016. godine u Rio de Janieru - Sara Slott Petersen. Slavila je s vremenom 55.76, i podigla publiku na noge. Drugo mjesto osvojila je Slovenka Agata Župin s vremenom 58,36, dok je treća bila Ida Šimunčić s vremenom 58,66 sekundi.

Prava poslastica bila je utrka na 100 metara za žene, na kojoj je očekivano pobijedila Bugarka - Ivet Lavova-Collio, s vremenom 11,51 sekundi. Druga je bila Slovenka Maja Mihalinec s vremenom 11,56, a treća Izraelka Diana Vaisman s vremenom 11,64.

Na Ekipnom prvenstvu Europe padale su i norme za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. To je uspjela slovenska skakačica s motkom Tina Šutej.

Ona je na zaletište krenula tek nakon sat vremena, preskočivši iz prve visinu od 4.25 metara. Na kraju je prvo mjesto bez prave konkurencije osvojila s preskočenih 4,70 metara.

Na svojoj razini nije bio Estonac Magnus Kirt, čije je koplje u Finskoj krajem lipnja ove godine letjelo 90.61 metar. Ovoga puta u Varaždinu mu je za prvo mjesto bio dovoljan hitac od 81.47 metara.

Prvih 12 bodova za Luksemburg osvojio je bacač kugle Bob Bertemes, koji je kuglu bacio 21.62 metara, dok je drugo mjesto osvojio Filip Mihaljević s 21.03.

Prvo prvo mjesto za hrvatsku reprezentaciju i 12 bodova osvojila je Sandra Perković s hitcem od 68,58 metara.

- Danas je bio moj dan, a nadam se da će drugi natjecateljski dan biti dan Sare Kolak.  Odradila sam zagrijavanje, malo sam se pribojavala i prvi hitac bacila na sigurno. U drugoj seriji sam otkinula disk i čudi me da nije bio još duži hitac. Atmosfera u Varaždinu je odlična, a meni je najvažnije bilo da osvojim 12 bodova za Hrvatsku - zaključila je Perković.

Sve rezultate možete pogledati ovdje.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!