Vijesti / Sport

KORONA OZNAČILA KRAJ

HRS Kokice i Dabrovi završili natjecanje, rukometni Savez poništio sezonu!

HRS Kokice i Dabrovi završili natjecanje, rukometni Savez poništio sezonu!
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Pandemija korona virusa zaustavila je sportska natjecanja diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Dok neki traže datume za nastavak lige i nadaju se najboljem, Hrvatski rukometni savez odlučio je poništiti sezonu u svim ligama i kup natjecanjima u sezonu 2019./2020.

GRK Varaždin 1930 bio je u Ligi za ostanak ove setone, dok je ŽRK Koka bila čvrsto na četvrtoj ligaškoj poziciji u elitnom rangu hrvatskog rukometa, ali to im više neće značiti ništa.

Za ŽRK Koku to bi trebalo značiti mogući nastup u europskom natjecanju jer su sezonu prije ove natjecanje završile na četvrtom mjestu, dok bi za Dabrove rasplet situacije značio spašavanje od mogućeg ispadanja te sigurno ostajanje među 'elitom'.

No, s obzirom na trenutnu situaciju, sve informacije o idućoj sezoni bit će poznate naknadno, a jedino sigurno je da kad god se raščisti situacija oko pandemije korona virusa, nastavka sezone 2019./2020. u hrvatskom rukometu neće biti već će se odmah krenuti u sljedeću sezonu.

Također, status člana 1. Hrvatske kadetske rukometne lige u sezonama 2020./2021. i 2021./2022. će ostvariti klubovi koji su svojim plasmanom ostvarili taj status u sezoni 2017./2018. Ova odluka je donešena jednoglasno te ista stupa na snagu s danom donošenja. 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!